fbpx

9. sezona serije Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar

Na HTV2 Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 18. veljače 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 12.25 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar.

britanski slastičar

Riječ je o 9. sezoni ove iznimno popularne serije, dobitnice nagrade BAFTA. U ovoj sezoni susrećemo se s novom skupinom slastičara amatera koji će se okušati u nizu izazova u poznatom natjecateljskom šatoru.

britanski slastičar

Svi oni pokušat će zadiviti žiri – Paula Hollywooda i Prue Leith – svojom vještinom i kreativnošću. No mogu li se nositi s pritiskom i napraviti ono što se od njih traži?

Ovu šaroliku skupinu slastičara amatera pokušat će smiriti i oraspoložiti srdačni i duhoviti voditelji – Noel Fielding i Sandi Toksvig.

Svakog će se tjedna natjecatelji utrkivati s vremenom i nastojati biti što uspješniji u tri izazova: autorskom, testu znanja i vještina te završnom izazovu.

Pritom moraju napraviti sve što mogu, znaju i umiju kako ne bi ispali, i na kraju, kako bi se dočepali finala.

U prvoj epizodi Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar natjecanje započinje s Tjednom keksa. Natjecatelji moraju ispeći autorske kekse koji moraju biti odraz njih samih, ali i dijela Britanije iz kojeg dolaze.

Zatim ih čeka test znanja i vještina u kojemu trebaju spremiti Paulove omiljene kekse iz djetinjstva.

Foto: Press HRT