fbpx

Festival brazilske kulture – Brazilactice

Zagreb…

U ritmu, energiji, zvuku i pokretu Brazila – Festival brazilske kulture – Brazilactice!

Brazilactice– Osmo izdanje Festivala brazilske kulture – Brazilactice održat će se od 02. do 06. svibnja 2018. godine u Zagrebu. U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba – poručuju organizatori.
Pokret i energija pratit će radionice i prezentacije afro – brazilske vještine capoeire i afro – brazilskog plesa maculele. Ritam i zvuk bit će dio live art performansa na Trgu Petra Preradovića i Tribal performansa u Etnografskom muzeju, a najmlađi će se zabaviti usvajajući nove pokrete na capoeira radionici za djecu.
– Oni od vas koji žele podijeliti svoje znanje i/ili saznati nešto novo mogu sudjelovati u Pubquizu o brazilskog i portugalskoj kulturi ili doći na set interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum. Egzotične okuse donose radionice kuhanja tradicionalne afričke kuhinje kroz koje ćete upoznati korijene brazilske kulture, a ljepote Brazila moći ćete doživjeti gledajući izložbu „capoeira is art“. Za ljubitelje i ljubiteljice književnosti pripremili smo večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti na kraju radnog tjedna uz DJ Koru ‘u ritmu Brazila’ – kažu organizatori.
– Sve navedeno začinit ćemo šarenom brazilskom povorkom koja će se za vrijeme otvorenja festivala u srijedu, 02. svibnja, kretati od Trga Petra Preradovića do Trga bana Jelačića. Osim članova udruge te naših sugrađana i sugrađanki, festival svake godine pohodi velik broj internacionalnih gostiju iz Europe i svijeta. Tako će nam se ove godine pridružiti Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i mnogi drugi – pozivaju organizatori.

Foto: Press – Elif Valeriya Sanli