fbpx

Hrvatska osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe

Tampere…

HrvatskaHrvatska reprezentacija gluhih osvojila je peto mjesto na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje je od 6. do 14. prosinca održano u finskom Tampereu. Osvajanje petog mjesta drugi je najbolji rezultat u povijesti za hrvatsku reprezentaciju gluhih u futsalu, nakon osvajanja naslova europskog prvaka 2002. godine u bugarskoj Sofiji.
U grupnoj fazi natjecanja Hrvatska je nadigrala Švicarsku 7:3 i Tursku 5:0, dok je zadnju utakmicu protiv Poljske izgubila rezultatom 5:4 te se kao drugoplasirana momčad Skupine D, plasirala u završni dio.
U četvrtfinalu je Hrvatsku dočekala Rusija, koja je bila uspješnija rezultatom 5:2 (2:2) i osigurala polufinale.
Hrvatskoj je preostalo razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Hrvatska je prvo pobijedila Bjelorusiju 6:1, a potom uzvratila Poljskoj 6:4 te zaključila Europsko prvenstvo kao petoplasirana reprezentacija.
Na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe nastupili su Marko Prošenski, Mišel Dominko, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Mirko Blažević, Anton Lalić, Mirko Vukić, Toni Mladić, Mario Jakovljević, Kristian Selaković, Ivica Terzić, Slavko Đira i Josip Jakovljević.

Foto: Press – HNS