Josipa Lisac i britanski umjetnik Bari Goddard započeli suradnju

Dubrovnik…

Na Barijev poziv, Josipa Lisac je prošlog tjedna stigla u Dubrovnik na otvaranje njegove izložbe From Illyria to Elsinore

Josipa Lisac, Bari GoddardHrvatska glazbena diva Josipa Lisac i cijenjeni britanski umjetnik Bari Goddard susreli su se ovih dana u Dubrovniku gdje su započeli suradnju. Bari Goddard tijekom svog prijašnjeg boravka u Hrvatskoj zaljubio se u Josipine glazbene izvedbe, pa je jednu od najutjecajnijih glazbenica na ovim prostorima poželio osobno i upoznati. Na Barijev poziv, Josipa je prošlog tjedna stigla u Dubrovnik na otvaranje njegove izložbe From Illyria to Elsinore. Upravo tada, rodila se ideja za novu suradnju koja je ubrzo i realizirana, a čije ćemo finalne i bez sumnje zadivljujuće rezultate imati prilike vidjeti uskoro.
Fotografije prikazuju jedinstveni umjetnički izričaj Josipe Lisac viđen očima britanskog umjetnika poznatog po glazbenoj suradnji s rock legendama poput Stevija Maguirea iz Eurytmicsa i brojnim drugim svjetskim glazbenicima, te fotografskom radu GOD photography širokog stilskog raspona.
Josipa Lisac, Bari GoddardBarijeva izložba pod imenom From Illyria to Elsinore u palači Sponza otvorena je sve do 7. srpnja te je i ove godine neizostavan dio Midsummer Scene Festivala. Festival svake večeri do 5. srpnja nastavlja izvedbe vesele Shakespearove komedije San Ivanjske noći. Predstave se igraju na tradicionalnoj pozornici tvrđave Lovrjenac s početkom u 21.00 sat. Četvrto izdanje Festivala nastavlja suradnju i s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati u palači Sponza odigrati glazbeno scenski program naziva Držić meets Shakespeare.

Foto: Press