fbpx

Marino Marić: Ne možemo drugačije, za nas će to biti rat

Moramo se pripremiti i ići na glavu, rekao je Marino Marić

– Sigurno da nije bilo lagano ući u novi dan, ali trebamo ići dalje, još uvijek smo u igri, na turniru. Naravno da je ovo teži put, ali puno puta smo pokazali da se znamo izvući iz neugodnih situacija. Ekipa je sigurno svjesna da nismo na najvišoj mogućoj razini, ali trebamo skupiti glave, mobilizirati se i uzdignute glave ući u utakmicu s Danskom. Čeka nas jedna od najboljih momčadi prvenstva. Prije svega, morat ćemo se napadački poboljšati. Ne smijemo primati lagane golove, mora biti jedno fanatično vraćanje u obranu, napad mora biti hrabriji i s više samopouzdanja – rekao je pomoćnik izbornika Line Červara Hrvoje Horvat.

Horvat

Nakon poraza od Argentine, hrvatska rukometna reprezentacija pred teškim je izazovom. U posljednjem susretu Skupine 2, treba pobjedu protiv Danske, ali i pomoć Katara. Naime, samo ako Katar pobijedi Argentinu, a Hrvatska svjetske prvake naša reprezentacija proći će u četvrtfinale 27. Svjetskog prvenstva. Mnogima se takav scenarij čini nemogućim, ali nada umire posljednja.

Danska je neokrznuta prošla dosadašnji dio natjecanja u Egiptu. Ostvarila je pet čistih pobjeda: Bahrein 34:20 (+14), Kongo 39:19 (+20), Argentina 31:20 (+12), Katar 32:23 (+9) i Japan 34:27 (+7). U svakom susretu postigla je više od 30 pogodaka, a prosječno je primala 21,8 pogodaka. Već te brojke pokazuju koliko će biti izazovna i teška misija Hrvatske na putu do eventualnog četvrtfinala.

Marino Marić

– S Argentinom je problem bio naš napad, naša neučinkovitost kad te stisne rezultat, nismo isti igrači kao i kad vodimo, sigurno je stvar u nekoj psihologiji. Volio bih da sutra krenemo dobro u utakmicu, da početak bude dobar i onda je sve moguće. Što se tiče Danaca, to su sve profesionalci, vrhunski igrači. Moramo se pripremiti i ići na glavu, ne možemo drugačije, za nas će to biti rat. Ključ je u nama, razmišljamo sami o sebi – rekao je reprezentativac Marino Marić.

SP 2021: SKUPINA 2, 3. KOLO
15:30 JAPAN – BAHREIN
18:00 KATAR – ARGENTINA
20:30 HRVATSKA – DANSKA

Press – HRS/Jozo Čabraja – kolektiff