fbpx

Tomislav Karamarko: Izuzimam se iz procesa donošenja odluka o INA-i

Zagreb…

Tomislav KaramarkoPrvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na službenoj Facebook stranici objavio je status u kojem kaže da je donio odluku kako se izuzima iz procesa donošenja odluku o INA-i.

– [IZUZIMAM SE IZ PROCESA DONOŠENJA ODLUKA O INA-i]. Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio.
Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije.
U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima – napisao je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na Facebook stranici.

Foto: Društvena mreža Tomislav Karamarko