HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrle 4 osobe, 2062 ukupno zaraženih Covid-19
By redakcija On 29 tra., 2020 At 02:33 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

U Hrvatskoj 2062 zaraženih koronavirusom Covid-19

Covid-19, koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 2062 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Izvršeno je ukupno 34476 testiranja, 899 u protekla 24 sata. U protekla 24 sata imamo četiri nove preminule osobe. U Republici Hrvatskoj ukupno je preminulo 67 osoba zaraženih koronavirusom Covid-19. Na respiratoru je 19 bolesnika. 1288 osoba je ozdravilo. U samoizolaciji je ukupno 14.181 osoba – rekla je Maja Grba Bujević.

covid

Od 27. travnja u RH su na snazi nove mjere – više o mjerama pročitajte na linku. U Vladi RH, u utorak 14. travnja, je predstavljen i Digitalni asistent Andrija. Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:
– Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.
– Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav.
– Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera.
Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. A od 6. travnja je omogućeno izdavanje e-Propusnica.
Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr

comment closed