fbpx

UEFA zbog globalne pandemije odgodila elitna kola kvalifikacija za mlađe uzraste

UEFA…

Priopćenje za medije HNS-a prenosimo u cijelosti;

HNSKrovna europska nogometna organizacija UEFA donijela je danas odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina.
Rukovodstvo Uefe je zbog globalne pandemije novog koronavirusa SARS-CoV-2 naložilo odgodu svih kvalifikacijskih turnira za mlađe uzraste, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.
Odluka je donesena preventivno, kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice – među kojima je puno maloljetnika – budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.
Ova odluka direktno utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će Uefa odrediti naknadno.
Također, Uefa je najavila kako će sljedećeg utorka (17. 3.) održati veliku video konferenciju s rukovodstvima svih 55 saveza članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga, kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i UEFA Eura 2020.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez