fbpx

Neustrašivi vozači vraćaju se u novoj sezoni Kraljevi leda

Nova sezona…

Kraljevi ledaOd 28. srpnja 2018. godine, Doma TV vikendom donosi desetu sezonu reality dokumentarne serije Kraljevi leda u kojoj će gledatelji moći pratiti vozače kamiona u zanimljivim avanturama na zaleđenim cestama. U seriji Kraljevi leda najbolji vozači kamiona na svijetu vraćaju se na ledene sjeverne ceste. Priča je to o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i najviše od svega, opasnosti. Svakoga dana vozači kamiona kreću zaleđenim cestama i nose glavu u torbi. O jednoj pogrešnoj procjeni ceste, nevremenu ili previđenoj opasnosti na cesti može ovisiti hoće li preživjeti ili poginuti. Propadne li Kraljevi ledakamion kroz led i potone u ledenu vodu, vozač kamiona ima manje od jedne minute prije nego što se nasmrt smrzne. Vožnja po ledenim cestama nije za one slaba srca. Zimski mjeseci donose veliku zaradu vozačima kamiona. Probijaju se kroz brutalne temperature i voze pogibeljnijim cestama više nego ostatak godine. Obitelji vozača ostaju kod kuće i čekaju da sezona prođe, ne znajući jesu li njihovi voljeni dobro. Kombinacija kratkog razdoblja djelovanja, ekstremnih arktičkih uvjeta i milijarda dolara koje su na kocki tvore vrlo rizičnu i nadasve isplativu sezonu na ledenim cestama. Kroz oči protagonista serije doznat ćemo koje su opasnosti gradnje ledenih cesta i vožnje po njima te koliko je važno njihovo održavanje. Taj posao nije samo opasan nego je tu i dodatni pritisak zbog neumoljivih rokova dostave. Sezona vozača traje vrlo kratko, a vrijeme uvijek curi. Moraju dostaviti što više pošiljaka prije nego što se varljive ledene ceste otope.
U desetoj sezoni vozači s ledene ceste suočavaju se s najvećim izazovom u životu. Kompanije riskiraju bankrot, a zajednice propast ako vozači ne dostave neophodne zalihe prije nego što kratko razdoblje u kojem je to moguće završi. Darrell Ward u jednom od nastavaka riskirat će kretanjem neiskušanom prečicom. Art Burke će se suočiti s prijelazom koji se topi i teškim teretom na samoj granici dopuštenog. Duboko u divljini Darrell Ward naići će na dugogodišnjeg suparnika Todda Deweyja…
Izazove, teške i neizvjesne vožnje neustrašivih vozača preko ledenih cesta ne propustite pratiti u desetoj sezoni Kraljeva leda od 28. srpnja na Doma TV-u!

Foto: Press