fbpx

‘Doktor’ Martić stres liječi u MMA kavezu!

Hrvoje MarticHrvoja Martića (31) publika Cibone upoznala je kada je ekspresno ‘ugušio’ Manuela Karića. U Hrvatskoj MMA ligi pokazao se kao izrazito eksplozivan i spreman borac, no ta eksplozivnost nije mu bila dovoljna u polufinalnom ogledu protiv sjajnog Antonija Mijatovića. Martić se tada žilavo branio, no jednoglasnom odlukom sudaca na kraju je slavio Mijatović. Hrvoje Martić netipičan je MMA borac, a prati ga epitet ‘doktora’ među rabijatnim momcima. Tome je tako zato što Hrvoje već deset godina radi kao medicinski tehničar u zagrebačkoj Hitnoj pomoći. Kaže da se nagledao svih mogućih scenarija crne kronike, a MMA borbama kanalizira ogroman pritisak koji donosi rad u Hitnoj. Zanimljiv je taj polaritet u Martiću, s jedne strane bavljenje sportom u kojem se nanose ozljede, a s druge strane liječenje tih istih ozljeda i spašavanje života.

– Tek sam s 27 godina ušao u dvoranu. Trenirao sam grappling, a zadnje dvije godine otkrivam MMA. Smatram da svakog čovjeka pokreću dvije osnovne emocije: ljubav i strah. U slobodoj borbi iskusiš i jedno i drugo. Lagao bi kada bi rekao da nema straha. Ali, MMA je moja ljubav, bavim se ovim sportom iz čistog užitka. Čitav život imam problema s koncentracijom, ali kada uđem u kavez sve prestaje. Bez obzira na ishod. Osjećam apsolutni mir i fokusiranost. Nije mi taj osjećaj potpunog mira bio poznat do tada – rekao je Hrvoje.

U subotu ga u Ciboni čeka borba za treće mjesto Hrvatske MMA lige gdje će snage odmjeriti s opakim udaračem Matejom Jurinom. Kojem će od njih dvojice trebati liječnička intervencija, otkrit ćemo za nekoliko dana.
– Oboje dolazimo nakon poraza. Siguran sam da će on dati sve od sebe. Pokazao se kao izuzetno čvrst i srčan borac. Respektiram ga. Siguran sam da ćemo pružiti dobru borbu. Vjerujem u svoju pobjedu – osvrnuo se Martić.

Još malo i čeka nas veliko finale Hrvatske MMA lige koje će se održati 2. studenog u dvorani Dražena Petrovića  s početkom u 21.00 sat.

Foto: Press Scena.hr