fbpx

Tomislav Novosel: Najrazočaranja i najpoboljšanja MMA lige!

MMA ligaKoordinator Hrvatske MMA lige, Tomislav Novosel prokomentirao je napredak boraca u ovoj sezoni MMA lige. Uvijek je nezahvalno raditi ovakve liste i analize, ali činjenice porazi i pobjede daju nam za pravo da se pozabavimo s borcima koji su od prošle godine napravili korak naprijed ili koji ove godine nisu ispunili očekivanja. Na listi su se našli i oni kojima je ovo tek premijerni nastup a oduševili su već u svojoj prvoj sezoni.
Veliko iznenađenje je definitivno Zoran Đođ iz X Teama Bjelovar. Iako ga je njegov trener Zoran Žiža još u kvalifikacijama najavljivao kao finalista, Đođovi argumenti s onim što je nudio u kavezu prošle sezone nisu mu dali za pravo. No pokazao je koliko je dobar u klinču i kako je napredovao u razmjenama udaraca. Bjelovarski traktor je ponudio odličan meč protiv Jurina u polufinalu u kojem je možda bio i ‘underdog’. U finalu ga čeka težak posao protiv Antonija Mijatovića koji je apsolutno prvi favorit srednje kategorije od početka sezone.
MMA ligaZdravko ‘kesa’ Dukić je pak koktelom sreće i upornosti došao do druge pozicije na toj listi. Borac zadarskog Bandoga ne bježi od razmjene udaraca, slavio je u kvalifikacijama, pa je u četvrtfinalu iskoristio tešku ozljedu Drobca nakon što je teško preživljavao prvu rundu. Iskoristio je i u polufinalu Radmanov minus jer je ušao u borbu s kilogramom viška i pametno odradio meč do kraja na bodove. Saša Drobac nije dogurao ni do polufinala no definitivno mu je po talentu mjesto u samom vrhu veltera. Ponudio je nezaboravna dva meča i potez sezone. Prvo leteća poluga u kvalifikacijama i onda odličan meč s Dukićem u kojem je slomio ruku. Dignuo je Draženov dom na noge u oba meča, pravo osvježenje. Lovro Vrkić je kao i brat Luka figurirao kao veliki talent, što je i dokazao. Sjajni mladi parteraš, s velikom je mirnoćom završavao svoje protivnike u parteru i dokazao koliko su na tlu opasni svi borci UFK MMA ligaTrešnjevka. Kristijan Perak ušao je u MMA ligu s pet profi mečeva, onoliko koliko je i smio najviše imati da uopće uđe u ligu. Zelg Galešić, stručni komentator Nove tv, odmah ga je stavio u sam vrh poluteške, i s lakoćom je odradio oba meča do finala.  Brat jednog od naših najboljih boraca Mare ima savršen omjer i tešku prepreku u finalu – Mateja Batinića. S borcima od kojih se više očekivalo od prošle sezone krenut ćemo s Teom Radnićem. Udarač iz splitskog Pit Bulla koji je oduševljavao prošle sezone odradio je kvalifikacije u drugoj brzini. Iako mu se predviđao sam vrh poluteške. Već u četvrtfinalu vrlo brzo ‘gušenjem’ ga je zaustavio Perak.
Anto Radman jedan je od zaštitnih znakova MMA lige. ‘Minotaur iz Lučkog’ atraktivni borac UFK Novi Zagreb prošle je sezone poražen u finalu veltera od Luke Vrkića. Bio je ove sezone najveći favorit te kategorije no platio je danak svojoj staroj mani – višku kilograma. Problemi s vagom koštali su ga finala. MMA ligaUšao je u polufinale s bodovnim minusom kojeg nije nadoknadio. Tonči Peruško se našao na ovoj listi zahvaljujući onome što je pružio u prve dvije borbe ove sezone. Spartanac iz pulskog Trojana bio je dominantan u kvalifikacijama i četvrtfinalu no u polufinalu je napravio istu grešku kao i sezonu prije. Mnogi su ga vidjeli u finalu, no u polufinalu je protiv Lovre Vrkića trajao nešto više od minutu. Božu Mikulća, nokautera iz zadarskog Bandoga gledali smo zapravo samo u jednom meču ove sezone. I to u revijalnom protiv Sandora Okoroša iz Mađarske. Iako je Okorošov omjer od 3-3 bio sve samo ne impresivan, pomalo je razočarala očito loša Božina fizička priprema. Već na kraju prve runde u kojoj je bio bolji, izgledao je potpuno iscrpljeno. Mađar je to iskoristio u drugoj rundi, dobra opomena za budućnost. Tomislav Burec jedan je od rijetkih koji je promijenio kategoriju. Popeo se iz srednje u polutešku i bio dobar u kvalifikacijama. Čak je dobro počeo četvrtfinale no deklasirao ga je koljenima Nino Vladušić, borac iz Osijeka. Priznajemo, od  Bureca smo očekivali malo više.

Korak naprijed:
1. Zoran Đođ
2. Zdravko Dukić
3. Saša Drobac
4. Lovro Vrkić
5. Ivan Vladimir ili Kristijan Perak

Korak nazad:
1. Teo Radnić
2. Anto Radman
3. Tonči Peruško
4. Božo Mikulić
5. Tomislav Burec

Foto: Press Scena.hr