fbpx

Udruga za autizam Zagreb: Humanitarna akcija u ZKL-a!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ti i ja gradimo prijateljstvo sada i ovdje

autizam ZagrebUdruga za autizam Zagreb predstavlja tri predstave Mejreme Reuter u ožujku, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Riječ je o interaktivnim predstavama gdje je publika pozvana da sudjeluje i tako izravno postane dio kreativnog procesa u stvaranju glazbeno scenskog doživljaja u kojem su potrebni samo dobra volja i pregršt mašte.
U sklopu njezinog životnog projekta Umjetnost u terapiji, kojeg već dvadesetak godina implementira na tri kontinenta, među djecom i odraslima, ova akademska umjetnica, edukator i terapeut želi pomoći prikupljanju sredstva za Udrugu za autizam – Zagreb. Mejremina velika želja je da kreativna terapija zaživi, upravo onako kako je zaživila na svim mjestima gdje ju je kreirala. I da se širi. Kao i prijateljstvo.
Udruga za autizam ZagrebPredstava ‘Majka biser‘ na rasporedu je u petak, 20. ožujka u 18,00 sati. To je bajka o moru i prijateljstvu. Majka Biser je najveći i najljepši biser na dnu mora koji je san svakog lovca na bisere. Jedan od njih je i dječak koji zajedno sa svojim ujakom prvi put ide u lov. Sve što je lijepo i željeno ima svoju tajnu, a svaka tajna u sebi uvijek nosi i elemente opasnosti. U potrazi za svojim snom dešava se nevolja, dječak upoznaje pravog prijatelja, dupina, koji mu  pomaže i vodi ga kroz najveću avanturu ispod morske površine. Dupin uči dječaka da je pravi biser ljubav koju imamo u srcu za more. Uči ga da sve što bacimo u more, ono će nam vratiti natrag.
Udruga za autizam ZagrebPredstava ‘Mala crvena kuća‘ na rasporedu sedam dana kasnije, u petak, 27. ožujka s početkom u 18,00 sati. To je priča o kući bez vrata, bez prozora sa dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutra. Stekla je veliku popularnost, ne samo među djecom nego i roditeljima, jer nakon predstave djeca jedu voće bez da ih se na to posebno nagovara.
Cijena ulaznice za sve osobe, male i velike je 20,00 kuna, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za ‘Udrugu za autizam Zagreb’. Ulaznice možete i donirati. Vi je kupite a Udruga će proslijediti djeci iz doma za nezbrinutu djecu ili djeci koja žive u obiteljima ugroženog ekonomskog statusa, jednom riječju – potrebitima. Tako se prijateljstvo još više širi.

Foto: Press