fbpx

Završena druga sezona glazbene emisije A-strana

Zagreb…

Emisiju A-strana otvorio je Stjepan Hauser neobično nadahnutom izvedbom Molitve za Magdalenu

A-stranaU posljednjemu ovosezonskom izdanju popularne HRT-ove zabavno-glazbene emisije A-strana prikazane na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) gosti Duška Ćurlića i Ivana Vukušića bili su Stjepan Hauser, Parni valjak, Urban&4, Zdenka Kovačiček i Vedran Božić. U drugoj je sezoni A-strana iscrtala krug u kojemu su se prepletali ljubav, osjećaji, usponi i padovi, odrastanja, uspomene i sve ono što je neraskidivo povezano s glazbom. Posljednja emisija vratila nas je onomu trenutku u kojemu pjesma nastaje – tišini i nadahnuću. Bez struje svi su gosti i mladi pjevači izveli svoje najdraže pjesme u intimnijemu raspoloženju jer za energiju koju su dali publici nisu bila nužna ni pojačala ni efekti. Bez obzira na godine koje su proveli na sceni, recept je svima bio poznat – prepustiti se srcu, jer su jedina nagrada za ono što daju sretna lica publike nakon nastupa.
A-strana, Stjepan HauserStjepan Hauser, Parni valjak, Urban&4, Zdenka Kovačiček i Vedran Božić znali su da im je scena bila suđena, a mlada publika koja ih tek otkriva produljuje njihov glazbeni život. Godinama s istim ljudima u sastavu dijele dobre i loše dane, te koliko god su različiti, glazba je njihova furka, a večeras, kada su nastupali zajedno, to su radili najbolje.
Emisiju A-strana otvorio je Stjepan Hauser neobično nadahnutom izvedbom Molitve za Magdalenu, a pioniri unplugged-koncerata kod nas, Parni valjak, svojim hitom U prolazu podsjetili su gledatelje na jedan od najboljih događaja hrvatske rock-glazbe: album Bez struje Live A strana, Zdenka Kovačičekin ZKM. Urban&4 prizemljili su Astronauta u HRT-ov studio, a zatim se okupio trio legendi: dama koja je proslavila šezdeset godina karijere – Zdenka Kovačiček te gitaristi Branimir Bogunović i Vedran Božić. Mladi su pjevači uz Vedranovu pratnju gledatelje podsjetili na antologijski hit glazbenoga sastava Time pod naslovom Za koji život treba da se rodim.
I mladi su pjevači izveli svoje najdraže pjesme koje su oduvijek željeli podijeliti s publikom: Vedran Ljubenko otpjevao je Selmu, Gordana Marković hit Gabi Novak Duga je duga noć, Marko Kutlić Ti si sav moj bol, Edgar Rupena Lipa si, lipa, a Marin Jurić Čivro pjesmu Jedina moja. Koliko mlada publika može produljiti život, najbolje je posvjedočila izvedba Zdenke Kovačiček koja je otpjevala hit Frka. A budući da je ova sezona emisije A-strana otvorena pjesmom U ljubav vjerujem, tako je i oproštaj bio posvećen ljubavi – Ljubavnu su zajednički izveli Parni valjak, mladi pjevači te publika u studiju.
No, nakon što je publika napustila studio, na nagovor glazbenoga producenta Nikše Bratoša članovi glazbenoga sastava A-strane, prateći vokali i voditelji posljednju su pjesmu, Runjićevu Romancu, posvetili glazbi.
Snimka posljednje emisije druge sezone A-strana može se pogledati putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji dostupne su na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT