Ježeva kuća i U plavetnilo osvojili posebna priznanja na Berlinaleu!
By redakcija On 19 velj., 2017 At 02:35 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Festival…

Ježeva kućaAnimirani kratkometražni film Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je posebno priznanje dječjeg žirija u sekciji Generation Kplus, a članovi međunarodnog žirija posebnim su priznanjem nagradili kratkometražni igrani film U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović koji se prikazao u sekciji Generation 14plus.
Ježeva kuća posebnim je priznanjem nagrađena zbog, kako se navodi u obrazloženju dječjeg žirija ‘poruke koliko je važno imati vlastiti dom i ljepote kojom je ta poruka prenesena kreativnom upotrebom animacije. Osim toga, oduševio nas je i neobičan stil naracije kao i priča koja je u ovom filmu ispričana stihovima’.
Podsjetimo, animirani film Ježeva kuća, adaptacija je poznate basne Branka Ćopića, koji kroz priču o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri – lisice, vuka, divlje svinje i medvjeda, progovara o važnosti doma.
Kristalnog medvjeda u sekciji Generation Kplus osvojio je dugometražni igrani film Piata loď (Little Harbour) za koji režiju potpisuje Iveta Grófová.
Članovi međunarodnog žirija u sastavu Benjamin Cantu, Roberto Doveris i Jennifer Reeder posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus U plavetnilo su nagradili zbog, kako navode u obrazloženju ‘sjajnog prikaza kompleksnosti adolescencije u kojem četiri lika svoja očekivanja i želje moraju suprotstaviti dramatičnom primorskom krajoliku’.
Film U plavetnilo govori o Juliji, trinaestogodišnjoj djevojci koja se nakon nekoliko godina odsustva nastoji ponovno zbližiti sa svojom najboljom prijateljicom iz djetinjstva. No njezina prijateljica je zaljubljena i Julija joj više nije toliko važna.
Glavnu nagradu (Kristalnog medvjeda) u sekciji Generation 14plus osvojio je film Butterfly Kisses za koji režiju potpisuje Rafael Kapelinski.
67. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održava se od 9. do 19. veljače 2017. godine, a više informacija potražite na njegovoj službenoj stranici.

Foto: Press

comment closed