fbpx

Klan – Istinita priča o najozloglašenijoj argentinskoj obitelji

Motovun Film Festival…

Vjerovali ili ne, ta je priča potpuno istinita – Klan, Pablo Trapero, Argentina

KlanUsusret dvadesetom izdanju, Motovun Film Festival 12. siječnja 2017. godine kreće s prikazivanjem u kinima argentinskim hit-krimićem ‘Klan‘o sasvim običnoj obitelji okorjelih otmičara. Vjerovali ili ne, ta je priča potpuno istinita.
Tko bi rekao da su u njihovoj obiteljskoj kupaonici zatočeni oteti ljudi? Jer Puccio je naizgled sasvim obična, normalna te u društvu poštovana obitelj. Otac vodi dućan, majka Epifania radi kao učiteljica, a stariji sin Alejandro uspješna je ragbijaška zvijezda i član nacionalne vrste. Ipak, tajna koju skrivaju dokazuje da stvarnost često nadilazi svaku fikciju. Jer najgledaniji argentinski film svih vremena donosi ekranizaciju priče koja se doista dogodila.
KlanObitelji Puccio iz kvarta San Isidro u Buenos Airesu ranih je 80-tih godina tajno zgrtala milijune otmicama i otkupninama bogatih sugrađana, najčešće njihovih sinova, kćeri ili majki. Ovaj holivudski raskošni film provokativna je saga koja govori o deset godina nevjerojatne povijesti zloglasne obitelji, ali ujedno evocira vrijeme posljednjih godina argentinske vojne diktature i ranih dana povratka u demokraciju.
Osim što je bio argentinski kandidat za nagradu Oscar, Klan redatelja Pabla Trapera je nagrađen na festivalima u Veneciji (Srebrni lav) i Torontu. Bio je i jedan od vrhunaca programa prošloljetnog festivala u Motovunu, zbog čega ususret svojem dvadesetom izdanju Motovun Film Festival publici cijele Hrvatske predstavlja jedan od najvećih programskih hitova proteklih godina. Ovim po svemu izuzetnim i nesvakidašnjim hitom, festival obilježava dva desetljeća upornih filmskih traganja i putovanja oko svijeta, u potrazi za izuzetnim filmovima svih vrsta, jezika i estetika.

Nagrade:
Venece Film Festival – srebrni lav za najboljeg redatelja
Toronto Film Festival – posebno priznanje
Academy of Motion Picture Arts and Sciences of Argentina –najbolja kamera, glumac, umjetnička estetika, kostimografija i zvuk
Goya Award – najbolji strani film na španjolskom jeziku
The Platino Awards for Iberoamerican Cinema – najbolji glumac
SESC Film Festival, Brazil – najbolji strani glumac
Fenix Film Awards – najbolji glumac, najbolji zvuk

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=5gnQab2Qq14[/embedyt]