Premijera: Otkrivamo Hrvatsku: Bužim i Smiljan
Piše: redakcija On 20 tra., 2017 At 01:32 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dokumetarno…

Otkrivamo HrvatskuU okviru serije dokumentarnih filmova Hrvatske radiotelevizije Otkrivamo Hrvatsku u Gospiću će se premijerno predstaviti njezin nastavak pod naslovom Bužim i Smiljan. Premijera će biti održana sutra, 21. travnja, u hotelu Ana u Gospiću s početkom u 18.00. Emisija donosi priču o ličkome selu Bužim, koje je jedno od malih i gotovo zaboravljenih mjesta pod Velebitom. Od zaborava ga želi spasiti Milan Ćaćić Majk, koji se nedavno vratio u svoje rodno mjesto nakon bogate sportske i poslovne karijere ostvarene u Zagrebu. Iz Bužima i Smiljana ljudi su se godinama iseljavali, uglavnom u Njemačku i Ameriku, a najpoznatiji je iseljenik iz toga kraja Nikola Tesla.
Otkrivamo HrvatskuSerija Otkrivamo Hrvatsku pokrenuta je u suradnji s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, HRT-ovim međunarodnim radijskim programom Glas Hrvatske te Dokumentarnim programom Hrvatske televizije (HRT – HTV). Namjera je da se široj javnosti u Republici Hrvatskoj i izvan nje predstave skrivene zanimljivosti malih i manje poznatih mjesta, a priče o povijesti, običajima, životu i planovima u seriji pričaju njihovi stanovnici. Serija, među ostalim, nastoji pokazati i kakva je veza domovinske i iseljene Hrvatske. Scenaristica i redateljica je Tanja Kanceljak, direktor fotografije Davor Petričić, a urednica Željkica Lozo.
U predstojećim nastavcima do početka ljetne sezone u emisiji Otkrivamo Hrvatsku, posebnosti Lijepe Naše, otkrivat ćemo u Svetome Jurju, Bužimu i Smiljanu, Babinu Polju, Štrigovi i Cerniku te na Susku, u Čabru, na Lastovu i Bilogori. Serija se od emitira petkom na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 21.45, a prijašnji su nastavci korisnicima dostupni s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: HRT – Press

comment closed