fbpx

64. Pula film festival – Prijenos otvaranja

HRT…

Od 15. do 22. srpnja na Trećemu programu Hrvatske televizije na rasporedu su posebne emisije u kojima će novinarke Hanja Rakovac Mašić i Jelena Jindra svakodnevno donositi novosti i ozračje na 64. Pula film festivalu

Pula film festivalU subotu 15. srpnja 2017. godine na Trećemu programu Hrvatske televizije s početkom u 21.30 sati gledatelji će moći pratiti prijenos otvaranja 64. Pula film festivala. Voditelji su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, redateljica televizijskoga prijenosa je Mirena Stijačić, a urednica Koraljka Kirinčić. Svake večeri od 15. do 22. srpnja novinarke Jelena Jindra i Hanja Rakovac Mašić prenosit će ozračje najdugovječnije hrvatske filmske priredbe u Kronikama Pulskoga filmskog festivala koje će se prikazivati na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3). U emisijama će se donositi razgovori s ekipama najnovijih hrvatskih filmova te prve ocjene premijernih naslova, a ovogodišnja je zanimljivost da je čak polovica filmova nastala u nezavisnoj produkciji. Gledatelji će imati prigodu doznati i što misle članovi ocjenjivačkih sudova i kritičari, a što međunarodni gosti, o kojim su temama raspravljali filmski profesionalci te koje su nove televizijske serije prvi put prikazane na Pulskome filmskom festivalu. Urednica Kronika Pulskoga filmskog festivala je Koraljka Kirinčić.
Posjetitelji ovogodišnjega Pulskoga filmskog festivala moći će pogledati čak 170 filmova na šest mjesta u samo tjedan dana. Uz najbolje hrvatske filmove ove godine na Pulskome filmskom festivalu nude se i najkvalitetnije dramske i dokumentarne serije, a za nagrade će se boriti čak i promidžbene najave dugometražnih igranih filmova. Uz hrvatske filmove svih rodova i vrsta u Puli su u međunarodnome programu uvršteni i najzanimljiviji filmovi sa svjetskih filmskih festivala.
Filmovi, serije i projekti Hrvatske radiotelevizije na ovogodišnjemu su Pulskome filmskom festivalu u doista zapaženome broju. Tako su u program uvršteni filmovi Agape Branka Schmidta u produkciji Telefilma i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije, Anka Dejana Aćimovića u produkciji Cantos Brosa i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić u produkciji Kinorame i koprodukciji Beofilma i Hrvatske radiotelevizije, Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića u produkciji Interfilma te koprodukciji tvrtki In Film, Revolution Production, Sever & Sever, Film & Music Entertainment te Hrvatske radiotelevizije.
Od igranih serija bit će prikazana druga sezona dramske serije Crno-bijeli svijet Gorana Kulenovića u produkciji Hrvatske radiotelevizije i koprodukciji Interfilma, Novine Dalibora Matanića, nastale suradnjom produkcijske kuće Drugi plan i Hrvatske radiotelevizije, te Patrola na cesti redatelja Zvonimira Jurića u produkciji Hrvatske radiotelevizije i koprodukciji Kinorame.
Od dokumentarnih naslova ističemo film Sve je bio dobar san Branka Ištvančića u produkciji tvrtke Artizana i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije, Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata i Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, igrano-dokumentarne serije Republika Božidara Domagoja Burića i Tin – 30 godina putovanja Davora Žmegača, nastale u produkciji Hrvatske radiotelevizije, te dokumentarnu seriju Stambeno pitanje Silvane Menđušić u produkciji Studija dim i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije.
U okviru Kinoteke bit će prikazani kultni Glembajevi i Kiklop Antuna Vrdoljaka nastali u produkciji Jadran filma i Televizije Zagreb.
U okviru popratnoga programa Pulskoga filmskog festivala pod naslovom Cinemaniac u ponedjeljak 17. srpnja bit će organiziran okrugli stol u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na temu Televizija kao medij umjetnika. Tom će prigodom biti predstavljen projekt Nove kolekcije Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3), a riječ je o posebnome HRT-ovu projektu usmjerenomu podršci umjetnicima i umjetničkoj proizvodnji pri stvaranju novih audiovizualnih djela. Tijekom pet tjedana gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) mogli su vidjeti seriju novih videoradova i videoinstalacija poznatih hrvatskih umjetnika koji su proizvedeni u okviru Hrvatske radiotelevizije, a koji propituju granice medija, televizije i stvarnosti. Na okruglome stolu sudjelovat će Branka Benčić, Damir Žižić, Kristijan Kožul, Vladislav Knežević i Tomislav Pulić. Moderatorica je Vlatka Kolarović.

Foto: Press