fbpx

Boris Bare – novi veliki mural Djevojka koja sanja

Na centru Knap: Boris Bare – Djevojka koja sanja

– Akcija Centra KNAP Volim Pešču 2020. održana je od 11. do 14. studenog, a ovoga nam puta u goste došao jedan od najznačajnijih aktera zagrebačke grafiti scene, Boris Bare – poručuju iz Knapa.
Boris Bare je novi veliki mural Djevojka koja sanja slikao na pročelju osnovne škole Petar Preradović.

Boris Bare

– Ovogodišnjom akcijom obilježiti smo jubilarnu 65. rođendansku godinu za Centar Knap. Tim povodom Centar Knap je svojim sugrađanima poklonio još jedan u nizu murala koji ovaj kvart čine posebnim – poručuju organizatori.
Centar Knap već dugi niz godina provodi akciju Volim Pešču. Projekt koji iz godine u godinu pridonosi urbanom identitetu ovog zagrebačkog kvarta. Gradska četvrt Peščenica tako je postala prepoznatljiva po uličnoj galeriji grafita i murala koji oplemenjuju javne prostore. U posljednjih desetak godina na zidovima Centra Knap i zidovima kvarta slikali su najznačajniji umjetnici zagrebačke, ali i svjetske street art scene. Od Lonca i Cheza do Pekmez Med i Hane.
Godine 2018. na bočnom zidu Centra Knap slikali su zagrebački umjetnik Modul i beogradska umjetnica TKV. 2019. godine slikao je Lunar, legenda hrvatske grafiti scene i njegov gost NDec iz Tokia.
Ovogodišnji umjetnik Boris Bare poznat je široj javnosti po projektu Art Park te brojnim muralima po zagrebačkim ulicama i parkovima poput Spavača u parku na Opatovini ili Fakina u Tkalčićevoj.

Boris Bare

Centar Knap od samih početaka pojave grafita u gradu prati razvoj streeta art scene. Kroz brojne akcije poput otvaranja Hall of Famea na savskom mostu 2000. do izdavanja fotomonografije o zagrebačkom street artu 2016. educira i informira građane o ovoj subkulturi. Projektom Volim Pešču iz godine u godinu gradi urbani identitet kvarta na zagrebačkoj Peščenici.

Foto: Press