fbpx

Branimirova godina: Izložbe u sklopu cjelogodišnjeg programa

Zagreb….

Branimirova godinaU utorak, 21. kolovoza 2018. godine u 19.00 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu otvorit će se dvije izložbe ‘Graditeljstvo Branimirovog vremena i materijalna kultura u ranosrednjovjekovnoj Kneževini Hrvatskoj’ i ‘Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – pisana svjedočanstva o knezu Branimiru i arheološka istraživanja Gornjeg Muća’.
Izložbe su dio cjelogodišnjeg programa ‘Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – Branimirova godinapovodom 1130. obljetnice godine uklesane uz ime kneza Branimira na oltarnu gredu iz Gornjeg Muća’ kojim na znanstveno popularan način obilježavamo 1130. godišnjicu od godine 888. koja je uklesana na oltarnu gredu iz Gornjeg Muća kraj Splita koja se čuva u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Cjelogodišnji program skraćenog naziva Branimirova godina, sastoji se od ciklusa predavanja, događanja, radionica, ljetnog kampa i tri izložbe.
Izložba ‘Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – pisana svjedočanstva o knezu Branimiru i arheološka istraživanja Gornjeg Muća’ je otvorena za posjetitelje od 22. kolovoza do 31. listopada 2018.
Autorice izložbe: Maja Bunčić, Anita Dugonjić (Arheološki muzej u Zagrebu) i Maja Petrinec (Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split)
Oblikovanje i grafička priprema izložbe: Atelier ANII
Branimirova godinaIzložba ‘Graditeljstvo Branimirovog vremena i materijalna kultura u ranosrednjovjekovnoj Kneževini Hrvatskoj’ je otvorena za posjetitelje od 22. kolovoza do 30. prosinca 2018.
Autorice izložbe: Maja Bunčić, Anita Dugonjić
Stručni suradnik: Željko Demo
Likovno oblikovanje postava: Mario Beusan
Grafička priprema: Srećko Škrinjarić
Cjelogodišnji program „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – povodom 1130. obljetnice godine uklesane uz ime kneza Branimira na oltarnu gredu iz Gornjeg Muća” – Branimirova godina ostvaren je uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Foto: Press