fbpx

Brod Galeb: Priča o sudbini broda

Zagreb…

GalebDokumentarno-reportažna emisija Puls Hrvatske televizije ovog četvrtka na Prvom donosi nove aktualne i zanimljive priče. Nakon burne prošlosti sudbina broda Galeb dugo je bila neizvjesna. Bio je još jedan ruzinavi brod na vezu. A onda je odlučeno da će Galeb postati muzej u sklopu projekta “Rijeka – europska prijestolnica kulture”. Zanimljive pojedinosti iz Galebove prošlosti i sadašnjosti, koje ruše i neke mitove, otkriva Nana Šojlev.
Jesu li opasniji psi ili njihovi vlasnici? Kako teče Ottova resocijalizacija, koji je na Ksaveru nedavno napao petero ljudi? Naša ekipa posjetila je Dumovec i istražila kako uopće treba pristupiti odgoju opasnih pasa. Ima li svjetlo svoju mračnu stranu? Izgleda da ima, a zove se svjetlosno onečišćenje. Možda toga i nismo svjesni, ali prejako umjetno svjetlo itekako utječe na prirodu, nas, te na naše zdravlje. U potragu, ovaj put za mrakom, uputila se Milka Barišić.
Dinko Neskusil, karlovački fotograf i zaljubljenik u rodni grad, pokrenuo je zanimljivu ideju, koja je prerasla u pravi pokret. Rezultat je nevjerojatan album od 10.000 fotografija, kakav ima samo Karlovac. Kako to izgleda kada jedan grad od obiteljskih fotografija stvara svoj fotoalbum, otkriva Mladen Ćapin. Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.
Dokumentarno-reportažnu emisiju „Puls” gledajte večeras na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat.

Foto: Press – Roberta F., CC BY-SA