Danijel Subašić: Bilo je malo lutrije, malo iskustva i malo instinkta

Svjetsko prvenstvo…

Najvažnije je da smo prošli, da se hrvatski narod veseli – ova je pobjeda za njih, rekao je Danijel Subašić

– Svaka čast dečkima, odigrali su tešku utakmicu protiv suparnika koji igra s brojnim ubacivanjima, čak i iz auta ili s tribine, i na kraju pobijedili na mišiće, iako uz dozu sreće kroz lutriju jedanaesteraca. Sada je sve super, trebamo malo proslaviti, a onda se okrenuti četvrtfinalu – rekao je nakon utakmice vratar Vatrenih Danijel Subašić.
U osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatska je snage odmjerila s Danskom i nakon dramatičnog susreta te izvođenja jedanaesteraca ostala u turniru. Danijel Subašić s tri je obrane u raspucavanju s bijele točke odveo Vatrene u borbu za polufinale Svjetskog prvenstva.
– Nismo bili na razini na kojoj smo igrali u skupini, ali smo se borili, davali sve od sebe po sparnom vremenu. Sada smo prošli stepenicu koja bi mogla biti ključna, s obzirom da mi je kroz glavu prolazilo i kako smo izgubili od Portugala u predzadnjoj minuti. Mislim da smo zaslužili nagradu s obzirom na to kako radimo. Nije to bila utakmica za pamćenje, ali smo prošli – rekao je Subašić.
A o obranjenim jedanaestercima, Danijel je rekao:
– Tu je bilo malo lutrije, malo iskustva, malo rituala, i malo instinkta. Prošle sam godine obranio pet jedanaesteraca, a ove sam ih pet dotaknuo, a nisam obranio niti jedan. I to je život. Najvažnije je da smo prošli, da se hrvatski narod veseli – ova je pobjeda za njih.
Hrvatska nogometna reprezentacija će se 7. srpnja u Sočiju sastati s domaćinom Rusijom.
– Rusi su također dobra momčad i dat ćemo sve od sebe da ih preskočimo. Igraju kod kuće, ali neće to imati previše veze. Idemo stepenicu po stepenicu – zaključio je Danijel Subašić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez, Društvena mreža