fbpx

David Garrett: Hvala svima što ste došli

Explosive live show…

Njemački violinist David Garrett izveo je neke od najvećih hitova moderne i klasične glazbe, a pjesmom Davida Guette ‘Dangerous’ otvorio je zagrebački koncert

David Garrett– Drago mi je što sam prvi put u Zagrebu sa svojim bendom, hvala svima što ste došli – tim riječima pozdravio je David Garrett na hrvatskom publiku u Areni.
Jedan od najpoznatijih violinista suvremenog doba na koncertu, koji je trajao više od dva sata, oduševio je izvedbama hitova jednih od najvećih glazbenika poput Princea, Coldplaya, Stevieja Wondera, a mlađoj publici približio se svirajući pjesme iz Disneyevih animiranih filmova kao i najvećih djela klasične glazbe.
Publika je nakon svake pjesme Garretta nagradila velikim pljeskom, a njegov ‘Explosive live’ show opravdao je status jednog od najtraženijih na svijetu. David je tijekom nastupa nekoliko puta prošetao među posjetiteljima u dvorani, a kako bi fotografirali omiljenog glazbenika razdragana publika pratila ga je u stopu. Jednu od svojih najdražih skladbi “Midnight Waltz” Garrett je posvetio majci Dove, koja ga i prati na ovoj svjetskoj turneji.
David Garrett– Drago nam je što smo Davida doveli u Hrvatsku i približili ga svim generacijama. Publika u dvorani uživala je u opusu ovog izvanrednog umjetnika – rekao je direktor Star produkcije Alen Ključe.
Kad je na turneji, David radi 340 dana u godini, u četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata, jedan je od najpriznatijih crossover violinista, a glumio je i slavnog Paganinija u biografskom filmu. Njegova “Explosive live” turneja oduševila je obožavatelje širom svijeta, a koncert u Zagrebu, kako je sam rekao, posebno ga je veselio jer je prvi put nastupio u najvećoj hrvatskoj dvorani.
– Volio bih se vratiti u Zagreb i bolje ga doživjeti jer na turneji nemam baš puno vremena za razgledavanje. Uspio sam posjetiti centar grada koji me očarao – rekao je David Garrett.
Biografija ovog mladog i karizmatičnog umjetnika također je impresivna.
Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 13 postao je najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom.
U Guinnessovu knjigu rekorda upisan je kao najbrži violinist na svijetu. Svjetski rekord obarao je dva puta. Za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova što ga definitivno svrstava u sam vrh svjetskih glazbenika.
Garrett, koji izgledom podsjeća na Kurta Cobaina, a zahvaljujući talentu i virtuoznosti nosi nadimak ”vražji violinist“, poznat je po tome da mu koncerti više izgledaju kao rock spektakl nego onaj klasične glazbe. To je i pokazao na nastupu pred hrvatskim obožavateljima, koji su ga ispratili ovacijama.

Foto: Promo