Davor Šuker: Ovo je zasluženo priznanje Lukinom radu i umijeću

London…

Nevjerojatan je to podvig za igrača iz Hrvatske i sjajna inspiracija za sve nogometaše iz, uvjetno rečeno, malih zemalja, rekao je Davor Šuker

– Smatram da je Luka ovu nagradu apsolutno zaslužio jer je napravio povijesne uspjehe s Hrvatskom i Realom. U godini Svjetskog prvenstva to natjecanje mora imati ključnu ulogu u ovakvom izboru, a Luka je kao kapetan i najbolji igrač poveo Hrvatsku do nevjerojatnog srebra. Teško je prekinuti dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija i to Lukin uspjeh čini još većim. Nevjerojatan je to podvig za igrača iz Hrvatske i sjajna inspiracija za sve nogometaše iz, uvjetno rečeno, malih zemalja – rekao je Davor Šuker.
Luka Modrić večeras je postao prvi hrvatski nogometaš koji se okitio titulom najboljeg na svijetu u izboru svjetske nogometne organizacije Fife. Modrić je u Londonu primio nagradu THE Best u društvu svoje obitelji, a među prvima mu je čestitao predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je 1998. godine u Fifinom izboru bio treći na svijetu, što je do večeras bio najveći pojedinačni uspjeh jednog hrvatskog nogometaša.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker, uživo je čestitao Luki Modriću na tituli najboljeg nogometaša svijeta u izboru Fife.
– Ovo je prvenstveno priznanje Luki za njegovo nogometno umijeće, znanje i vještinu, ali i uporan rad koji je uložio svih ovih godina u svoj razvoj. Indirektno, ovo je ujedno i veliko priznanje njegovim suigračima u Hrvatskoj i Realu, ali na taj uspjeh mogu biti ponosni i svi koji su sudjelovali u Lukinom nogometnom razvoju. Na kraju, ovo priznanje je na ponos svima nama u hrvatskom nogometu jer osim što se možemo pohvaliti drugom najboljom reprezentacijom svijeta, možemo s ponosom reći da imamo i najboljeg nogometaša svijeta. Bravo Luka! – dodao je Šuker.
– Čestitam i našem izborniku Zlatku Daliću koji je bio među tri najbolja trenera u društvu svjetskog prvaka Deschampsa i trostrukog klupskog prvaka Europe Zidanea, što dovoljno govori o tomu kakav smo uspjeh napravili u Rusiji ove godine. Ova večer zaokružila je sliku jedne prekrasne godine za hrvatski nogomet i neka nam svi ovi uspjesi budu inspiracija za budućnost – zaključio je Davor Šuker.

Foto: Press – HNS, Luka Modrić društvena mreža