fbpx

KinoKino Festival traži članove i članice dječjeg žirija!

Zagreb…

Treće izdanje KinoKino – Međunarodnog filmskog festivala za djecu održat će se u veljači ove godine!

KinoKino– O najboljim dugometražnim igranim filmovima odlučivat će profesionalni i dječji žiri. U potrazi smo za pet učenika/ica osnovnih škola koji žele biti dio žirija i u mogućnosti su sudjelovati u svim aktivnostima za vrijeme trajanja festivala od 14. do 18. veljače 2018. godine u kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb) – poručuju organizatori KinoKino Festivala.
Članovi/ice žirija imat će zadatak pogledati sve filmove u natjecateljskom programu dugometražnih filmova te će odlučiti o pobjedničkom filmu koji osvaja nagradu dječjeg žirija KinoKino Festivala. Članovi i članice dječjeg žirija tijekom trajanja festivala imat će osiguran ručak, kokice i sokove u kinu Europa te ukoliko je potrebno ispričnicu za izostanak s nastave. Uz paket ulaznica, mali žirijevci i žirijevke dobit će kao znak zahvale i festivalsku torbu punu iznenađenja!
KinoKino– Pozivamo sve zainteresirane osnovnoškolce u dobi od 11 do 15 godina koji žele biti dio žirija KinoKino Festivala da se prijave na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate. Prijave traju do 9. siječnja, a potom ćemo prijavljene koji su ušli u uži krug pozvati u kino Europa na filmsku projekciju, 12. siječnja u jutarnjim satima, kako bismo se upoznali. Poslije projekcije i kratkog druženja uz razgovor o filmu odlučit ćemo tko je primljen u žiri te ćemo u ponedjeljak, 15. siječnja, objaviti članove i članice žirija – zaključuju organizatori KinoKino Festivala.

Više o prijavi:
Imaš između 11 i 15 godina i voliš film? Pošalji nam kritiku filma i možda baš ti postaneš član/ica žirija 3. KinoKino Međunarodnog filmskog festivala za djecu! Festival će se održati od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa!
Pošalji nam motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti u koju školu ideš. U potrazi smo za 5 učenika/ica viših razreda osnovne škole koji žele biti dio žirija i u mogućnosti su sudjelovati u svim aktivnostima za vrijeme trajanja festivala od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).

Kao član/ica žirija ti ćeš:
sudjelovati na svim projekcijama natjecateljskog programa dugometražnog filma na KinoKino Festivalu zajedno s drugim članovima_icama žirija odabrati pobjednički film i obrazložiti zašto si ga odabrao_la uživati u kokicama i sokovima te ručku koji ćemo mi osigurati dobiti paket ulaznica za sve projekcije iz natjecateljskog programa koje možeš dati svojim roditeljima, braći, sestrama i/ili prijateljima_icama dobiti festivalsku torbu punu iznenađenja kao znak zahvale!
Kao članu/ici žirija tvoje obveze su sljedeće:
– sudjelovati u aktivnostima namijenjenim žiriju
– sudjelovati na projekcijama prema rasporedu
– poštovati druge članove i članice žirija i surađivati s njima
– dobro se zabaviti u društvu svojih vršnjaka!
Prijave traju do 9. siječnja, a potom ćemo prijavljene koji su ušli u uži krug pozvati u kino Europa na filmsku projekciju, 12. siječnja u jutarnjim satima, kako bismo se upoznali. Poslije projekcije i kratkog druženja uz razgovor o filmu odlučit ćemo tko je primljen u žiri te ćemo u ponedjeljak, 15. siječnja, objaviti članove i članice žirija – KinoKino Festival.
Sretno svima!

Foto: Press