fbpx

HNK: Ciganin ali najljepši – 35 tisuća pregleda

Zagreb…

Ciganin, ali najljepši– Posebno oduševljenje izazvalo je prikazivanje hit predstave Ciganin, ali najljepši koja je na dan online premijere u subotu 11. travnja, zabilježila oko 3800 gledatelja, dok je samo u četiri dana pogledana je više od 35 tisuća puta na YouTube kanalu, a gledatelji su se javljali iz svih dijelova Hrvatske, iz Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Srbije… – poručuju iz HNK Zagreb.
Jedinstveni projekt HNK u Zagrebu, pokrenut u želji da gledatelji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu imaju priliku gledati predstave i u vrijeme kada je kazalište zatvoreno, i dalje privlači iznimno velik broj gledatelja.
– Angažirana, žestoka, nježna, na trenutke komična, ova predstava ogledalo je našega vremena i urezuje se u memoriji publike kao vrhunski umjetnički doživljaj – rekao je redatelj Ciganina i ravnatelj Drame zagrebačkoga HNK Ivica Buljan pohvalivši cijeli ansambl Drame HNK u Zagrebu koji je uprizorio tu socijalnu melodramu.
Predstava Ciganin, ali najljepši, rađena po istoimenom romanu Kristijana Novaka, premijerno je izvedena na samom kraju 2017. godine, a tijekom nešto više od dvije godine punila je gledalište HNK u Zagrebu do posljednjega mjesta.

Foto: Press