fbpx

Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Portugala

Svjetsko prvenstvo…

Hrvatska– Čestitao bih prije svega dečkima što su sačuvali hladnu glavu, kada smo u drugom poluvremenu u nekoliko navrata, imali priliku da se odvojimo na 6-7 pogodaka razlike, ali to nismo uspjeli pa nas je ponovno čupala obrana. Tako je bilo u nekim trenucima i u prvom poluvremenu. I trener Dinko Đanković i ja stalno ponavljamo, i nećemo odustati od toga obrana i samo obrana. Treba nam odmor jer smo imali dva izuzetno teška, zahtjevna susreta u dva dana. Veliki posao do sada su odradili svi ljudi u stožeru, od trenera vratara Marko Markiša, kondicijskog trenera Danijela Brajkovića, preko fizioterapeuta Željka Kercela i tehnika Zdravka Miirilovića, koji radi čuda da nam nađe bačvu za hladu kupku i najbrži mogući oporavak.
Što se tiče Portugala, ponovit ću ono što sam i ranije govorio, oni su za mene i prije prvenstva bili favorit broj jedan. Nakon naše utakmice prišao sam njihovom izborniku i to ponovio, te mu rekao da ćemo se mi sigurno ponovno sresti – rekao je izbornik muške juniorske reprezentacije Davor Dominiković.
Hrvatska muška juniorska reprezentacija nastavlja s fantastičnim izdanjima na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Pobjedom nad Tunisom 27:24 naši su rukometaši stigli do polufinala, gdje ih čeka Portugal, odnosno borbe za medalju. Dvaput dosad nisu uspjeli, osvajali su četvrta mjesta, 2007. i 2013.-te godine, je li ovo treća sreća.
Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Portugala koji je s 26:25 pobijedio Sloveniju. Drugi polufinalni par čine Francuska i Egipat. Francuzi su pobijedili Dansku 35:32, a Egipat je bio bolji od Norveške 29:27. Podsjećamo, Hrvatska je u skupini igrala i dobila Portugal 32:30, baš kao i Egipat Francusku 37:32. Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu. Francuska – Egipat u 18:00, a Hrvatska – Portugal u 20:30 sati.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez