fbpx

Nova serija Jamestown od nedjelje na HRT-u

Serija…

Igrana serija Jamestown u trajanju od osam epizoda

JamestownHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 17. studenog na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:45 sati započinje s prikazivanjem nove igrane serije Jamestown u trajanju od osam epizoda.
Ova epska priča govori o prvim britanskim doseljenicima koji su udarili temelje Novog svijeta i začeli ono što se danas naziva američkim snom, a djelo je producenata serije “Downton Abbey” i scenarista Billa Gallaghera.
JamestownVirginia, 1619. godine. U kraju koji kao da je na kraju svijeta smjestila se engleska kolonija Jamestown. Naselje je jedva preživjelo svoje prvo desetljeće, no dolaskom guvernera sir Georgea Yeardleyja našlo se na pragu nove ere. Sa sobom je donio i povelju kojom se prvim muškim doseljenicima poklanja zemlja kao nagrada za njihovu lojalnost. S njim je doputovalo i 90 žena kako bi ih naseljenici oženili i time osigurali rast kolonije. Većina njih za sobom je ostavila tužnu prošlost, dok su neke samo u potrazi za boljim životom. No sve su se one pridružile doseljenicima vidjevši u tome svoju budućnost. Pratimo kako se ovo mlado društvo razvijalo te sve ono dobro i loše u ljudima koji se bore s prekrasnom netaknutom prirodom Virginije.
Uloge: Naomi Battrick (Jocelyn), Sophie Rundle (Alice), Niamh Walsh (Verity), Stuart Martin (Silas Sharrow), Max Beesley (Henry Sharrow), Gwilym Lee (Samuel Castell), Dean Lennox Kelly (Meredith Rutter), Jason Flemyng (guverner Yeardley), Claire Cox (Temperance Yeardley), Burn Gorman (Farlow).

Foto: Press