fbpx

Junaci našeg doba: O životnim i sportskim putevima nogometnih heroja

Zagreb…

Serija Junaci našeg doba u trajanju od pet epizoda

Junaci našeg dobaHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 6. travnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem serije dokumentarne Junaci našeg doba u trajanju od pet epizoda.
Postoje naime neki trenuci koji se ne zaboravljaju i ostaju u našem sjećanju. Dakako, ponajviše se sjećamo onih koji su bili neobično hrabri i uporni. Te ljude među nama s punim pravom i sasvim objektivno možemo nazvati junacima. Pa tko su ti ‘junaci našega doba’?
Junaci našeg dobaVoljeli nogomet ili ne, odgovor se nameće. To su dvadeset dvojica hrvatskih nogometaša i njihov izbornik. To su oni koji su se predanošću izdigli iznad ponora poraza i zaborava te se otisnuli u neizvjesnost. Nastavak te priče je povijest. Godine 2018. u Rusiji smo imali naše junake, svjetske doprvake. Ovo je dokumentarna serija od pet nastavaka o životnim i sportskim putovima tih nogometnih heroja.
Serija Junaci našeg doba prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini.
U pripremi i realizaciji korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa. Ova serija prati svaki korak vatrenih od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi.
Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija Junaci našeg doba donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.
– Uz iscrpne intervjue s junacima donosimo i razgovore s članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima mlađih uzrasta te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti veličanstveni uspjeh – poručuju s HRT-a.

Foto: Press