fbpx

Gostovanje: Komedija ‘Klupko’ autora Pere Budaka

Joza Ivakić…

 

Klupko

KlupkoU srijedu, 30. svibnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati Kazalište ‘Mika Živković‘ – Retkovci, gostuje u Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić‘, u Vinkovcima, i odigrat će komediju ‘Klupko‘ autora Pere Budaka. Režiju i prilagodbu predstave potpisuje Marko Sabljaković.
O predstavi Klupko: U malom ličkom mjestu krčmarica Roža, raspuštenica i majka izvanbračnog djeteta, i seoski šaljivac i spletkar, nosati Josina, pletu klupko oko nevjernog Jursana – još jednog u nizu naših povratnika iz ekonomske emigracije. U tom su se spletu intriga našle i Rožina kći Anica i Josinina Vranjica, udovac Mijat (vjerojatni Aničin otac), koji pri svakom noćnom ulasku i jutarnjem izlasku kroz prozor Rožine sobe zapada u nevolju, trgovački putnik Radojko, službenice Jeka i Janja, goropadna i energična Antuša i njezina majka Manda – pričljive ljubiteljice rakije. Sve to prati Pela svojim nenajavljenim dolascima u Rožinu krčmu, ali i momak Ilija, skrivajući svoju ljubav prema Anici. Kada se učini da će stvari izmaći nadzoru, autor svoju šaljivu pripovijest iz narodnoga ličkog života majstorski privodi kraju…
Klupko, kao i svaka tipična komedija zapleta, obiluje intrigama, zamjenama identiteta, duhovitostima, karikiranjima, paralelizmima, obratima, lascivnostima i dosjetkama koje, u osebujnom ikavsko-štokavskom govoru, i dalje zadržavaju svježinu i aktualnost.
U komediji ‘Klupko’ igraju: Marija Mrvičin, Ilija Červen/Marko Sabljaković, Marta Prljević, Zdravko Šinjori, Lidija Stević, Maja Jakšić/Slavica Varga, Vesna Šinjori, Dražen Matijašević, Antun Brajković, Katica Štefančić, Dijana Ivkov, Mira Šutalo i Darko Lovretić.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta koja radi u srijedu sat vremena prije početka predstave.
– Dragi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, pridružite nam se u Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić’ – Vinkovci i uživajte u predstavi retkovačkih kazalištaraca! – pozivaju iz kazališta.

Foto: Press