U Majstorskom ciklusu: Simfonijski orkestar i Pavao Mašić
By redakcija On 22 svi., 2018 At 10:10 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Simfonijski orkestarPretposljednji koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ove sezone iz Majstorskoga ciklusa održat će se u četvrtak, 24. svibnja s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Simfonijski orkestar HRT-a javnim izvođenjem i snimanjem glazbenih sadržaja, osobito s područja simfonijske glazbe, posebice nacionalne glazbene baštine i suvremenih djela hrvatskih skladatelja i umjetnika izvođača, sudjeluje u revitaliziji i očuvanju hrvatske glazbene baštine što je jedna od primarnih zadaća svih ansambala Hrvatske radiotelevizije.
– Na programu ovoga koncerta imat ćemo tako priliku čuti plesne stavke Suite u klasičnom stilu- odabrane dijelove baleta Balada o jednoj srednjovjekovnoj ljubavi Frana Lhotke, drugog, nakon Đavla u selu, važnoga Lhotkina baleta nastalog u suradnji s plesnim parom Mlakar. Slušamo i Koncert za orgulje i orkestar – novo djelo rezidencijalnog skladatelja Silvija Foretića, skladano na narudžbu Hrvatske radiotelevizije, namijenjeno iznimnom orguljašu i ovogodišnjem laureatu nagrade Porin Pavlu Mašiću – poručuju organizatori.
Na početku koncerta Simfonijski orkestar HRT-a, pod vodstvom maestra Mladena Tarbuka, izvest će simfonijsku pjesmu Noć na pustoj gori M. P. Musorgskog i briljantnu orkestralnu partituru koju je iz ritmike bečkog valcera izgradio Maurice Ravel.

Foto: Press – Domagoj Kunić

comment closed