fbpx

Monodrama Eva Braun ponovo u Exitu

Zagreb…

Eva BraunPremijera obnovljene predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) na rasporedu je u petak 9. ožujka 2018. godine s početkom u 19.00 sati. Hvaljena i nagrađivana monodrama Eva Braun, s Dariom Lorenci Flatz u naslovnoj ulozi, nakon višegodišnje stanke vraća se u EXIT i to u Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1.
Eva Braun, prema tekstu Stefana Kolditza, u režiji Edvina Liverića, svoju je premijeru imala 2001. godine, a od 9. ožujka 2018. ponovno će postati dio Exitovog repertoara.
O PREDSTAVI EVA BRAUN:
Eva BraunEva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”
Ova predstava postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu.
Reprize: 10., 16. i 17.3. 2018. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište)
Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT i pola sata prije predstave u Gundulićevoj 37/1

NAGRADE:
ZLATNI LAV – Dariji Lorenci dodijeljena je nagrada Zlatni lav za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu
FESTIVAL GLUMCA – Dariji Lorenci dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima

O AUTORU:
Stefan Kolditz rođen je 1956. u Istočnom Berlinu. Završio je studij teatrologije na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu, na kojem danas radi kao slobodni docent na odjelu za scenarije. Uglavnom radi kao scenarist i voditelj snimanja na njemačkoj televiziji, a radi i za film. Dobitnik je glavne nagrade na filmskom festivali u Münchenu (1994.), a nominiran je i za saveznu filmsku nagradu za film Burning Life (1995.). Njegovi kazališni komadi su San zimske noći (1993.), Kava – život i smrt (1995.) i Eva Braun – Hitlerova ljubavnica (1996.), koja je praizvedena u Berliner Ensemble 1998. s Corinnom Harfauch u naslovnoj ulozi. Trenutno živi i radi u Berlinu.

AUTORSKI TIM:
Tekst: Stefan Kolditz
Režija: Edvin Liverić
Igra: Daria Lorenci Flatz

Oblikovanje svjetla: Deni Šesnić
Oblikovanje zvuka: Ivan Marušić Klif
Kostimi: Nataša Mihaljčišin
Majstor svjetla i tona: Dina Marjanović, Dragan Micić, Dino Kraljeta
Fotografija: Vanja Šolin
Grafičko oblikovanje: Stubiornotobe
Organizacija, promocija i prodaja: Vedrana Reberšak, Gordana Miličević, Mirela Lautar i Eva Lukić
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž

Premijera: 2. i 3. studenog 2001. (Teatar EXIT – Scena na sceni)
Premijera obnovljene predstave: 9. ožujka 2018. (Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1)

Foto: Press