fbpx

Počelo natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Samobor…

Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Ferdo LivadićNakon što su u prve dvije večeri 44. Samoborske glazbene jeseni oduševile publiku, nastavak festivala nudi nastup mladih glazbenih umjetnika koji polako ali sigurno zaokupljaju pozornice i dobivaju nagrade na natjecanjima. I u Samoboru će se boriti za naslov pobjednika 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, i to za najbolji umjetničku osobnost, a posebna nagrada dodijelit će se i za izvedbu djela hrvatskog skladatelja. U dvije večeri u samoborskoj Galeriji Prica ukupno će se čuti šest pripremljenih recitala pojedinaca, dua ili trija.
Ferdo LivadićPrve večeri natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, 29. rujna, predstavili su se Tomislav Damjanović (klavir), duo Martin Krpan i Mihovil Buturić (violina i orgulje) te Trio Eusebius.
Pijanist Tomislav Damjanović prosudbenoj komisiji i publici predstavio se izvedbom Varijacije i fuge na temu Händela, op. 24 Johannesa Brahmsa, Dva intermezza, op. 38 Dore Pejačević i skladbom Gaspard de la nuit, III. Scarbo Mauricea Ravela.
Duo Martin Krpan (violina) i Mihovil Buturić (orgulje) za svoj su program odabrali Baladu Tomislava Uhlika, Sonatu za violinu i basso continuo u B-duru, op. 5, br. 2 Arcangela Corellija, Sonatu religiosa Josipa Štolcera Slavenskog i skladbe Largo i Con fuoco poljskog skladatelja Mariana Sawe.
Trio Eusebius, kojeg čine Eva Šulić (violina), Tonka Javorović (violončelo) i David Vuković (klavir) za natjecanje su uvrstili skladbu Zovu me Tryor Dubravka Detonija te Klavirski trio u a-molu Mauricea Ravela.
Ponedjeljak, 30. rujna, donosi drugu večer natjecanja Ferdo Livadić, a svoje recitale u Galeriji Prica s početkom od 17.00 sati predstavit će pijanist Ivan Galić, harmonikaš.

Foto: Press