Noćna igra s Jesenjinom na gostovanju u CeKateu!
Piše: redakcija On 13 svi., 2015 At 10:01 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka premijera – Noćna igra s Jesenjinom

Noćna igraHrvatsko narodno kazalište Šibenik gostuje danas 13. svibnja 2015. godine s predstavom ‘Noćna igra s Jesenjinom‘ koja je svoju premijeru imala 18. ožujka 2015. godine u HNK u Šibeniku. ‘Noćna igra s Jesenjinom‘ tekst je o glumcu i glumici, Jakovu i Mariji, koji imaju zadnju noćnu probu pred premijeru. On igra velikog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, a ona pjesnikovu ljubav, Galinu Benislavsku. Radi se, dakle, o klasičnom  obrascu ‘teatra u teatru’ u kojem Noćna igra s Jesenjinomdvoje stvarnih glumaca igra četiri fiktivna lica. Sadržaj je jednostavan. Jesenjin cijelu noć pokušava zavesti Galinu na njihovom prvom susretu. Kroz prividno lagan dijalog otkriva se mnoštvo pojedinosti njegova života. Od sretnog djetinjstva u seoskom pejsažu Konstantinova, odlaska u Moskvu, boemskog života po gostionama, sukobima i strahovima, putovanju po Kavkazu… prijateljima, ženama i burna veze sa svjetski poznatom balerinom Isadorom Duncan, do misterioznog i nerazjašnjenog samoubojstva u sobi broj pet hotela Angleter u Petrogradu. Napokon i Galininog samoubojstva na njegovom grobu, koja ga nije mogla prežaliti.
Jakov i Marija, glumci koji igraju dramu o Jesenjinu i Galini, često prekidaju noćnu probu i tada se njihov privatni život miješa s tekstom koji još jednom sami prolaze u kazalištu. Puno se stvari podudara, tako da se egzistencijalni, artistički i emotivni momenti isprepliću sve više kako proba ide svom kraju. Na koncu će sve, u toj lirski obojenoj noćnoj igri, kulminirati u priznanju o istinskoj uzajamnoj ljubavi svih aktera predstave.
Autor drame: Dubravko Jelačić Bužimski
Redatelj: Jasmin Novljaković
Scenograf: Branko Lovrić Caparin
Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin
Glazba: Igor Savin
Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula
Ton: Pavle Karega
Inspicijent: Sergej Mioč
Glume: Franka Klarić, Jakov Bilić
13. svibnja 2015. godine s početkom u 20,00 sati – velika dvorana CeKaTea.
Cijena ulaznica je 50,00 kuna, za umirovljenike i studente, te za kupce pet i više ulaznica cijena je 30,00 kuna. Rezervacije: tnt@cekate.hr ili tel. 01/3695 457.

Foto: Press

comment closed