fbpx

Održana Noć hrvatskog filma i novih medija

Hrvatska…

Noć hrvatskog filma i novih medija

Noć hrvatskog filmaU kinu Europa sinoć je svečano otvorena 4. Noć hrvatskog filma i novih medija, a noć filma održana je u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Sisak, Dubrovnik, Šibenik, Otočac i Nova Gradiška) te četiri države (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Rumunjska).
U samo jednoj večeri, odnosno noći, jer program je trajao od 18.00 sati do dva sata poslije ponoći, gledatelji su uživali u pomno izabranim uracima pionira domaćeg filma, i to u svim filmskim rodovima, od vječnih dječjih klasika, zanimljivih novih medija i recentnog animiranog filma, dokumentaraca koji su ove godine posvećeni umjetnosti i umjetnicima pa sve do najpopularnijeg žanra kratkih i dugometražnih igranih filmova.
Daniel RafaelićNa svečanom otvorenju manifestacije ‘Noć hrvatskog filma i novih medija’ u zagrebačkom kinu Europa, program je vodila omiljena glumica s malih i velikih ekrana Mila Elegović, a nazočnima se obratila umjetnička voditeljica manifestacije Irena Škorić i ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić koji je i službeno otvorio Noć hrvatskog filma i novih medija.
Program je zatim nastavljen izvođenjem poznatih pjesama iz filmova u izvedbi pjevačkog zbora Cappella Odak pod vodstvom dirigentice Jasenke Ostojić koja je uz Fabijana Komljenovića i autorica aranžmana skladbi iz filmova. A kao gosti nastupili su Zagrebački dječaci uz instrumentalnu pratnju, koji su publiku odveli do dobro poznatih melodija i najdražih kadrova iz bezvremenskih hrvatskih filmova poput Vlaka u snijegu, Baltazara, Tko pjeva zlo ne misli, Servantesa iz Malog Mista, Stele.

Noć hrvatskog filma

Foto: Scena.hr