fbpx

Započinje peto izdanje Zagreb Winter Cupa

Zagreb…

Regionalna futsal elita ponovno na okupu na petom izdanju Zagreb Winter Cupa

Zagreb Winter Cup– Od ove sezone ženski turnir nosi novi naziv – HEP ženski futsal turnir. Zahvaljujemo novom sponzoru koji je prepoznao naš turnir kao nositelja kvalitete u ženskom futsalu. Zagreb Winter Cup je ove godine ponovno najjači ženski turnir u regiji. Imamo 16 ekipa, dolaze nam ponovno prvakinje Slovenije na turnir, cijela ženska futsal reprezentacija Srbije te sve nositeljice kvalitete iz prvenstva Hrvatske u futsalu. Sve navedeno je i ove godine veliki podsticaj za turnir – izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora MC Plus Zagreb Winter Cupa.
Peto izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa je pred vratima. Radi se o najjačem ženskom seniorskom futsal tuniru te najmasovnijem u mlađim muškim kategorijama do 17, 19 i 21 godine starosti. Ove godine turnir je okupio preko 90 ekipa u svim kategorijama, a iz organizacijskog odbora najavili su i mnogobrojne novosti.
Kod turnira za mlađe muške kategorije do izražaja je ponovno došla izrazito velika brojka prijavljenih momčadi, a posebnu draž natjecanju dat će sastavi iz Slovenije koji su se prijavili. Treba naglasiti kako se na turnir prijavila i nekolicina hrvatskih malonogometnih reprezentativaca čiji nastup svi željno očekuju.
A da je ovaj turnir značajan za razvoj cjelokupnog ženskog futsala u Hrvatskoj naglasile su Ana Dujmović iz malonogometnog kluba MC Plus, te Perica Cicijelj, kapetanica malonogometnog kluba Meteora Futsal.
Zagreb Winter Cup– Svake godine je turnir sve jači i nema konkurenciju na ovim prostorima. Djevojke sve više treniraju kako bi spremne dočekale nadmetanje s protivnicama. Nekada se moglo otprilike znati tko će osvojiti turnir, a sada u završnici doslovno nema favorita, može svatko pobijediti. Za razvoj ženskog futsala to puno znači – rekla je Dujmović.
– Očekivanja su kao i uvijek velika. Mi smo klub koji ima stvarno dobre igračice i smatramo da smo uz MC Plus i SC Flegar jedan od favorita na ovome turniru. Za mene, kao i općenito za cure u futsalu, ovaj turnir ima poseban značaj. On je bio početak razvoja ženskog futsala i zahvaljujući Zagreb Winter Cupu ovaj sport se pokrenuo. Uvijek nam je drago što se ovakav turnir iz godine u godinu vraća u sve jačem izdanju – nadovezala se Cicijelj.
– Jedna od novosti je da je od ove godine turnir ušao pod okrilje ISF-a, Svjetske malonogometne federacije. Turnir traje do 13. siječnja, a većina utakmica odigrat će se u Nogometnom centru Šalata, a četvrtfinalne, polufinalne i finalne susrete moći ćete pratiti u Sportskoj dvorani u Novome Jelkovcu uz izravan prijenos na Sportskoj Televiziji – poručuju organizatori.

Foto: Press – Zagreb Winter Cup