Ne propustite: Prorok u režiji Rebecce Agić
By redakcija On 22 stu., 2017 At 02:40 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Predstava Prorok nastala je u koprodukciji kazališta Knap i Moruzgva

Prorok– Najljepši citati i mudrosti velikog američko-libanonskog filozofa i pisca o životu, prolaznosti vremena, duši i ljubavi podići će vam raspoloženje i dati novu dozu energije – poručuju iz kazališta.
Na programu kazališta Knap, za 29. studenog s početkom u 20.00 sati, na programu je predstava recitala ‘Prorok‘, a recitirat će Vinko Kraljević. Djelo je režirala Rebecca Agić, a predstava je nastala u suradnji s kazalištem Moruzgva.
Khalil Gibran je američki filozof, umjetnik, pjesnik i pisac libanonskog porijekla s početka 20 stoljeća. Njegova djela, kao Prorok, govore o čovjeku i neprekidnoj prolaznosti života. U knjizi je pisac podsvjesno opisao vlastiti život, svoju mudrost dozrijevanja, poimanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja.
Prorok govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti.
Knjiga ‘Prorok’ najčitanija je knjiga iza Biblije, prodana je u više od 100 milijuna primjeraka i prevedena na više od 40 jezika.
To je kombinacija poezije i proze, a podijeljena je na poglavlja koja obrađuju važne životne teme kao što su ljubav, posao, prijateljstvo, strast i bol.
Milijuni ljudi izgovaraju njegove riječi prilikom vjenčanja, sprovoda, krštenja… a citiraju ga i velikani poput Beatlesa, Kennedya, Pape, Gandhia…
Vjerojatno niti jedan pjesnik u povijesti nije stekao tako široku i raznovrsnu publiku kao Gibran.
Svugdje, bez obzira na rasu i vjeru, njegovi stihovi prihvaćaju se s onom tihom poniznošću koju osjećamo svaki put kad stanemo pred veliko djelo toplog ljudskog duha.

Khalil Gibran – PROROK poema, govori Vinko Kraljević, prijevod Marko Grčić, video Ana Alfirev, redateljica Rebecca Agić

Foto: Press

comment closed