fbpx

Majstorska radionica Stefana Milenkovića na Igrama

Dubrovnik…

Na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama – Majstorska radionica Stefana Milenkovića

radionica Stefana MilenkovićaMeđunarodna violinska majstorska radionica Stefana Milenkovića počela je u ponedjeljak, 23. srpnja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara, a trajat će do 29. srpnja 2018. godine kad će biti održan završni koncert polaznika u ljetnikovcu Bunić Kaboga.
Stručni tim Stefana Milenkovića je na temelju kvalitete vidljive iz video i audio zapisa te na temelju biografskih podataka prijavitelja, odabrao devet mladih violinista u dobi od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije. Polaznike tijekom ove sedmodnevne majstorske radionice očekuju individualni i grupni violinski satovi sa Stefanom radionica Stefana MilenkovićaMilenkovićem koji će se održavati u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Posljednji dan radionice, u nedjelju 29. srpnja polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Igara održati u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga s početkom u 21 sat. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, besplatne ulaznice je potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara u Festivalskoj palači. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik, organiziran je i poseban prijevoz za publiku do ljetnikovca Bunić Kaboga autobusom koji polazi s Pila u 20.30. Povratak je odmah po završetku programa.
U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održat će tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice. Vodit će ih vrhunski glazbeni umjetnici, a osim violinista Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer (od 26. srpnja do 1. kolovoza) i pijanistica Maria João Pires uz pijanista pokreta Partitura Miloša Popovića te Giuseppea Ravìja, osnivača metode Respiro e Movimento® (od 1. do 7. kolovoza).
Majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.

Foto: Press