fbpx

Svjetski flautist Emmanuel Pahud oduševio publiku!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Emmanuel Pahud

Emmanuel PahudOvacije publike doživio je najpoznatiji svjetski flautist Emmanuel Pahud na koncertu koji je jučer održao sa Zagrebačkom filharmonijom. Prvi flautist Berlinske filharmonije svojom je scenskom prisutnošću, elegancijom i nevjerojatnom lakoćom i virtuoznošću izvedbe doslovno očarao punu dvoranu Lisinski, a posebno brojne učenike glazbenih škola koji su, čak i iz Šibenika, došli poslušati trenutno najboljeg flautista na svijetu.
Osim kvalitetom izvedbe, nepodijeljenoj oduševljenosti koncertom uvelike je pridonio i pažljivo izabrani program koji je zabavio jednako publiku, kao i Pahuda. Scenska energija,opuštenost i briljantnost ono su što su izvedbe Mozartovog Koncerta za flautu i Bizetove Carmen fantazije učinile tako uhu privlačnima. Prekrasna Beethovenova 3. simfonija u drugom dijelu, u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, nije nimalo zaostala za prvim dijelom – pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, orkestar je dobio dodatnu disciplinu, energiju i zanos.
Emmanuel PahudEmmanuel Pahud je prilikom svog dolaska u Zagreb održao i edukaciju za studente Muzičke akademije. Osim što ovakav glazbenik ima što za reći, vrijedne suradnje poput ove Zagrebačke filharmonije i Muzičke akademije u Zagrebu, primjeri su dobrih praksi i poticanja izvrsnosti.
Gust ovotjedni raspored naš najveći orkestar nastavlja već danas, u srijedu, 24. veljače, kada nas u kinu Europa očekuju izvedbe kultnih nijemih filmova: ‘Mališana’ Charlieja Chaplina i ‘Generala’ Bustera Keatona uz pratnju Zagrebačke filharmonije koja uživo izvodi originalnu glazbu iz filmova.
U petak, 26. veljače Zagrebačka filharmonija pod ravananjem maestra Davida Danzmayra ugostit će austrijsko-rusku pijanisticu Lisu Smirnovu. Beethoven i Brahms, dirigentska izvrsnost i energičnost Davida Danzmayra te pijanističko umijeće ove izvanredne umjetnice dobri su razlozi da si za kraj tjedna i početak vikenda priuštite glazbeni predah.

Foto: Press