Ulaz besplatan: Turneja tri Grgura
By redakcija On 17 srp., 2017 At 04:51 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Split…

Speculum, Turneja tri GrguraU okviru Turneje tri Grgura u srijedu 19. srpnja u Đardinu, splitska publika će imati jedinstvenu priliku pogledati i poslušati poetsko/glazbeno/vizualnu izvedbu povodom javnog predstavljanja zbirki pjesama ‘Speculum’ koja se pokazala jednom od najzanimljivijih varaždinskih kulturnih manifestacija.
Multimedijalni umjetnički program s premisom u pjesničkim izdanjima pod nazivom Speculum proteklih godina ne samo da je bio najposjećeniji varaždinski poetski event, nego je i prvi varaždinski umjetnički projekt koji je službeno predstavljen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te je s velikim uspjehom zaključio prošlogodišnji Međunarodni sajam knjiga Interliber u Zagrebu.
Uistinu, rijetko je neki varaždinski umjetnički projekt (bazično pjesnički publikacijski akt) u tako kratkom roku zabilježio sličan odjek, što prema svim relevantnim kriterijima, prije svega, za sobom povlači neprijepornu vrijednost, osim toga i bitnu stilsku inovaciju koja kreativnom registru Speculum jamči pozitivnu distinkciju.
Irma DragičevićOsim ovog iznimnog poetskog eventa, posjetitelji događanja imat će priliku poslušati i mladu i nagrađivanu varaždinsku pjevačicu Irmu Dragičević. Irma je ove godine završila Broadway akademiju, a iza sebe već ima brojne uspješne izvedbe. Pjevala je ulogu Pamine (Čarobna frula) u produkciji ljetne operne škole ˝Mirula˝ pod
vodstvom red.prof.Lidije Horvat Dunjko. U ožujku ove godine debitirala je u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu s ulogom Chocholke (Kokoši) u operi ˝Lukava mala lisica˝ Leoša Janačeka, te pjeva glavnu ulogu u mjuziklu A.L.Webera ˝Josip i Čudesne boje njegovih snova˝pod redateljstvom Richarda Monteza.
Iza sebe ima i brojne solističke nastupe te redovno održava Gershwinove večeri, a za splitsku publiku izvodi program svjetskih klasika mjuzikla i operete u pratnji Danijela Otto-a na glasoviru.
‘Turneja tri Grgura’, u sklopu koje se odvijaju navedena događanja, je kulturna manifestacija koja objedinjuje kulturnu ponudu tri hrvatska grada koja se diče Meštrovićevim spomenikom Grgura Ninskog – Nina, Splita i Varaždina. Razmjenom kulturnih programa između ova tri grada, te spajanjem tradicionalnih i modernih
evenata, manifestacija ima za cilj pokazati što smo naslijedili i što gradimo za buduće naraštaje. Grgur Ninski kao simbol nacionalnog ponosa, Grgur Ninski koji nam, dodirom njegovog palca, donosi sreću i ostvarenje želja, Grgur Ninski sa svojim temperamentnim stavom i monumentalnim izgledom jednako je značajna vizura sva tri grada u kojima se nalazi.
Program počinje u 21:00 sat u Đardinu na produkcijskoj platformi festivala EVO RUKE. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Foto: Press

comment closed