fbpx

Ustav Republike Hrvatske na gostovanju

Pula…

Ustav Republike HrvatskeDanas, 27. studenog 2017. godine s početkom u 20.00 sati, na programu INK Gradskog kazališta Pula je predstava Ustav Republike Hrvatske redatelja Vinka Brešana. Predstavu autorski potpisuju Ante Tomić i Rajko Grlić, a glume Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.
Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegovog oca. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske… Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima.
Riječ je o predstavi koja će se baviti ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Ustav Republike Hrvatske
AUTORI: Ante Tomić & Rajko Grlić
REDATELJ: Vinko Brešan
IGRAJU: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander,Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota

Foto: Scena.hr