fbpx

Anita Tuček: Želimo da Rujanfest postane regionalno događanje!

severinaRujanfest se pripremao više od četiri mjeseca. U Zaprešić pored Westgatea stiže više od 40 šlepera opreme, a na njemu radi 500 djelatnika iz svih djelatnosti. Organizatorica manifestacije Anita Tuček za portal Scena.hr otkrila je detalje ovogodišnjeg Rujanfesta koji 13. rujna otvara velikim koncertom Severina Vučković.

Scena: Ovo je druga godina kako se Rujanfest organizira u Zaprešiću, pa kakvo je iskustvo od prošle godine?
Izvrsno. Obzirom da smo imali vrlo malo vremena i potpuno novu lokaciju, uspjeli smo. Rujanfest ima dobru i vjernu publiku.

Scena: Očekujete li više posjetitelja ove godine?
Svakako. Svake godine dovodimo sve više estradnih imena, nove restorane i tematske kuće koje nude sve bolje sadržaje i zabavu.

Scena: Hoće li biti organiziran prijevoz za ljude koji dolaze iz Zagreba?
Za sve posjetitelje i ove je godine besplatan prijevoz do lokacije, a za one koji dolaze osobnim automobilima besplatan parking. Besplatni autobus voziti će sa četiri različite lokacije – Zagreba (Črnomerac, Ljubljanica i Studentski dom Stjepan Radić), Zaboka, Krapine i Zaprešića tokom cijelog dana za vrijeme trajanja festivala.

Scena: Koja je želja vas kao organizatora?
Želja nam je postati regionalno događanje s posjetiteljima iz cijele Hrvatske. Naš se festival trudi ponuditi najbolje od domaće i regionalne glazbene scene te jedini nudimo kuhinju iz cijele Hrvatske ,ali i regije. Vjerujem da upravo zbog tog koncepta već sada nam dolaze posjetitelji kako iz Osijeka tako iz Zadra. Na to smo izrazito ponosni.

Scena: Na ovogodišnjem Rujanfestu će nastupiti najveće zvijezde iz Hrvatske i regije, ima li neko iznenađenje u planu?
Iznenađenja u izvođačima nema, odnosno sve smo objavili. No, ove godine nam se predstavlja grad Sarajevo u Sarajevskoj kući gdje vas očekuju uistinu razna iznenađenja. Od poznatih glumaca do najboljih sarajevskih bendova, stand up komičara…

Scena: Što će se ponuditi građanima na ovogodišnjem Rujanfestu, osim koncerata?
Ove godine imamo mnogo novosti; Trg zagrebačke županije na kojem će se predstavljati svi gradovi iz županije, promovirati će najbolje od glazbe i gastronomije. Novost je i veličina restorana iz raznih regija Hrvatske i okruženja te vinska cesta s najboljim vinarima. Velika je novost i da su ove godine dvije velike ‘glavne’ pozornice, a što je rezultat do sada najvećeg broja izvođača.

Scena: Koliko su ove godine obrti i seoska gospodarstva te tvrtke imale želje da izlažu na Rujanfestu, je li ih bilo više ili manje nego lani?
Ove godine je značajno veći interes velikih i ozbiljnih tvrtki kao i ozbiljnih ugostitelja.

Scena: Koja je poruka građanima te koja je ideja manifestacije?
Mala smo zemlja, a mi pokušavamo da u 10 dana dočaramo običaje, glazbu i gastronomiju naše zemlje. Ideja je da nam dolaze svi – poslovnjaci, djeca, roditelji i bake. Ujedno je to jedini festival gdje dolazi publika kako Opće opasnosti i Zabranjenog pušenja tako i Željka Samardžića i Halida Bešlića. Očekujte najbolji Rujanfest do sada.

Scena: Koliko se dugo priprema manifestacija?
Rujanfest se priprema cijele godine, ali intenzivno više od četiri mjeseca. Na lokaciju stiže više od 40 šlepera opreme te na njemu radi od 500 djelatnika iz svih djelatnosti.

Scena: Što biste željeli naglasiti građanima?
Život je kratak, a Rujanfest traje samo 10 dana. Obavezno dođite!