fbpx

Dorijan Elezović o pjesmama, glazbi, kuhanju i ljubavi…

Dorijan ElezovicDorijan Elezović je već zaštitni znak Scene Nove TV. Novinar je javnost iznenadio pjesmom ‘Fora s mora’ koju je napisao za repera Ludina i Nedu Parmać. Scena.hr doznala je i kako je pjesma nastala. No osim što dobro piše pjesme, Scena.hr otkrila je još puno zanimljivih detalja o ovom samozatajnom novinaru. Tako nam je rekao da obožava kuhati, a trenutno je ponosan na svoje energetske pločice koje je izmislio. A kad mu taj hobi dosadi, onda krene s biciklom u trošenje istih kalorija. Dorijan kaže da nije praznovjeran, ali astrolozi mu predviđaju iznimno sretnu skoru budućnost.

Scena: Novinar ste i voditelj, no mnoge ste iznenadili tekstom za pjesmu ‘Fora s mora’ repera Ludina i Nede Parmać, kako je nastala pjesma?
Slučajno i namjerno! Slučajno jer nisam namjeravao pisati pjesme, ali opet namjerno jer sam dugo s Ludinom dogovarao da radimo nešto zajedno. Ludin mi je prijatelj. Dobar je čovjek, prije svega – i zato sam se odlučio baciti u glazbene vode. Kad kažem ‘baciti’ onda mislim u obliku hobija, zabave… Televizija je moj primarni posao! Pjesma je nastala jer sam želio pomoći Ludinu da izađe iz alternativnih voda. Njegova supruga Nora, on i ja imamo prilično zabavna druženja pa je tako ‘Fora s mora’ zapravo odraz jedne dobre atmosfere koja je uvijek prisutna za vrijeme naših druženja. U cijelu je priču došla i Neda jer mi je dugogodišnja prijateljica, a malena Elena je kći jednog dragog čovjeka kojeg sam jednom zgodom upoznao. Zapravo ja sam glavna karika u priči jer sam ih sve spojio, ali cijela je priča sastavljena od svih nas.

Scena: Bio je to jedan običan dan u tjednu ili je vezan za neku osobu, događaj, avanturu…?
Ma neeeee… Ova pjesma nije stvaran događaj što se tiče naših života, ali je stvaran što se tiče mnogobrojnih predrasuda između sjevera i juga. Htjeli smo iskoristiti ljeto da pomirimo te dvije strane. Nora je Dalmatinka, Ludin kontinentalac, ja sam sa sjevernog Jadrana. Kroz ovu smo se pjesmu, na diskretan način, ‘ismijali’ onima koji imaju predrasude s obzirom na regionalnu pripadnost.

Scena: Je li ovo početak još jedne uspješne karijere?
Televizija je moja prva ljubav. Televizija je moja karijera s usponima i padovima. Ne razmišljam o glazbi kao nečemu što će biti moj budući posao. Glazbu doživljavam kao zabavu nakon posla! Ništa ne predviđam. Uostalom, glazba je poziv mojeg prijatelja, a ja mu samo pomažem u cijeloj priči. Zabavno mi je, svi smo zadovoljni i svi smo skupa proširili vidike. To je vrjednije od razmišljanja o nekoj karijeri.

Scena: Hoćete li nastaviti suradnju?
Da. Već razmišljamo o novoj pjesmi i već okupljamo ekipu. Radit ćemo je na jesen. Bit će plesna stvar. Već dogovaramo i snimanje spota. Pripremamo teren kako bi sve bilo odlično. ‘Foru s mora’ smo kraće pripremali, ali s puno ljubavi i pjesma je brzo zaživjela. Bili smo ograničeni vremenom jer smo željeli da pjesma izađe i zaživi prije ljeta. Zadovoljni smo ishodom, ali iduća će priča biti posve drugačija.

Scena: Pišete li i poeziju?
Ne. Nisam vam ja taj tip! Romantika me zanima u nekim drugim oblicima.
Scena: Što su vam prijatelji rekli kad ste im rekli svoju ideju da će reper pjevati vašu pjesmu?
Svega nekoliko ljudi je znalo za to! Doslovce nekoliko. Nikome nisam govorio jer nisam bio siguran hoće li biti nešto od toga. Gotovo svi su me podržali, uputili riječi podrške, neki dali su mi konstruktivne kritike. Nekima se svidjela, nekima nije – ali većini je prijatelja drago. Neki, od kojih sam očekivao, nisu se javili. Ali javili su se neki od kojih to nisam očekivao. Razgovarao sam i s nekim ljudima koji su usko vezani uz glazbu. Ti su mi razgovori bili posebno dragi.

Scena: Imate li još neki hobi, a nepoznat javnosti?
Zadnje mi je vrijeme hobi ‘unošenje kalorija’. Volim kuhati. Kažu da dobro kuham. Volim i slatko spravljati. Kuhinja je divan prostor u kojem čovjek može biti itekako kreativan. Trenutno sam ponosan na vlastite energetske pločice koje sam izmislio. Volim kuhati za druge, više nego za sebe. Kad mi taj hobi dosadi, onda krenem s biciklom u trošenje istih kalorija. Nekada sam radio s keramikom. Danas više nemam vremena za to.

Scena: Samozatajni ste, iako ste dugo na medijskoj sceni, koji je razlog toga?
Nisam samozatajan već privatan život ne živim javno. To mi se ne sviđa. Zarađujem od svojeg rada, a ne od plasiranja privatnog života u javnost. Ne vidim ništa zabavno u tome da odlazim po raznim događanjima i hvalim se privatnim životom. Ja sam, zapravo, jako otvoren. Ništa ne skrivam, samo odvajam privatno od posla. Služba je služba, a družba – družba.

Scena: O vama se malo zna, pa jeste li u ljubavno vezi?
Tu se sada vraćamo na prethodno pitanje. To je segment mojeg života koji je posve nevažan za ono što radim. Ne želim puniti stupce žutih stranica. Mojoj sreći je mjesto u mojem srcu, a ne u medijima.

Scena: Kakav ste partner, popustljiv ili šef?
U svemu sam, kao i svi – nekad tolerantan, nekad težak, nekad ugodan, nekad naporan… Sve me to čini čovjekom. Sve te osobine imam i kao partner i kao prijatelj i kao kolega.

Scena: Što očekujete u ljubavi, što pružate, i biste li oprostili prevaru i opjevali je u pjesmi?
Opjevati privatni život nemam namjeru. U ljubavi očekujem ljubav. Ljubav je najbolja karta za uspjeh. Ako ima ljubavi u bilo kojem odnosu, odnos mora biti uspješan. I prevara je sastavni dio života. Može nas povrijediti, ali veća je stvar oprostiti nego zamjeriti.

Scena: Najljepše iskustvo sa snimanja ‘Fora s mora’ ?
Najljepše od svega je to što imam osjećaj da sam učvrstio svoje prijateljstvo s Nedom i Ludinom. Mislim da se među nama stvorilo dodatno povjerenje.

Scena: Neka anegdota sa snimanja?
Prvi smo, prije svih, saznali kako će se zvati Nedina kći.

Scena: Jeste li pazili na Nedu?
Jako. Ona je imala status zvijezde. U niti jednom trenutku nismo dozvolili da trudnici nešto nedostaje. Dolazili smo po nju, vraćali je doma, pazili da ne bude gladna, da joj bude toplo, da joj ništa ne nedostaje. Neda to nije iskorištavala, ali budući da je trudna zbilja smo sve preuzeli na sebe. Ona je samo trebala pjevati i dobro izgledati. Također, isti je tretman imala i malena Elena koja je otpjevala s Nedom zadnji refren. Tu djevojčicu smo svi pazili i doista se trudili da joj suradnja s nama ostane zauvijek u lijepo sjećanju.

Scena: Pripremate li možda neku suradnju s Bojanom Jambrošićem?
S Bojanom? To ste vjerojatno pomislili jer je Ludin snimio duet s Bojanom. Nisam o tome razmišljao. Bojana poznajem dugi niz godina, ali nemamo takvih planova. Rekao sam vam, ovo je moj izlet, moj hobi… Moj dogovor oko ovakve suradnje stoji isključivo s Ludinom. Nemam ja baš vremena da se time bavim ozbiljnije.

Scena: Što volite slušati od svjetske i domaće glazbe?
Sve žanrove. U svakom žanru mogu pronaći svoje favorite. Volim slušati glazbu, a biram je prema raspoloženju.

Scena: Jeste li ikad imali tremu pred kamerama?
U počecima više, danas vrlo rijetko. Nakon trinaest godina pred kamerama, trema nekako nestane. Zna se pojaviti ukoliko vodim nešto novo, nešto što dovoljno ne poznajem… Ali onda je tu dobra priprema. Ako ste pripremljeni, ne možete pogriješiti.

Scena: Je li vam se nekad dogodilo da ste se pred kamerama preznojili ili zaboravili tekst ili neka druga anegdota?
Hvala Bogu, nije! I ako vam odlete misli uvijek se možete osvrnuti oko sebe, pogledati što se događa i opisati atmosferu koja vlada oko vas.

Scena: I za kraj koji su planovi u karijeri i životu?
Ne planiram, ali imam želje. U ovom trenutku puno toga želim. Neke stvari baš jako želim. Ne mogu pričati o tome jer se bojim da ih ne ureknem (smijeh). Nisam praznovjeran, ali astrolozi mi predviđaju iznimno sretnu skoru budućnost. Želim vjerovati da će tako i biti.