Besplatno na Priče iz Vukovara u HNK u Noći kazališta
By redakcija On 17 stu., 2018 At 04:52 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Split…

TrubadurHrvatsko narodno kazalište Split i ove se godine uključuje u manifestaciju Noć kazališta koja se 17. studenog po jubilarni deseti put održava u hrvatskim kazalištima. Te su večeri na programu HNK Split dvije predstave: na velikoj sceni Trubadur Giuseppea Verdija, a na komornoj Sceni 55 autorski projekt Pere Eranovića, monodrama Priče iz Vukovara nastala po proznim zapisima Siniše Glavaševića. Ulaznice za predstavu Priče iz Vukovara u povodu Noći kazališta, ali i u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. su besplatne.
S velikim uspjehom operna predstava Trubadur premijerno je izvedena prošle subote u izvedbi Opere HNK Split, pod ravnanjem maestra Harija Zlodre i u režiji Roberta Boškovića. U svojoj četvrtoj izvedbi Trubadur dolazi na scenu u obnovljenom glazbenom ruhu, s mahom domaćim pjevačima, pripadnicima mlađe generacije pjevača poteklih iz Splita kao protagonistima. Sopranistica Antonija Teskera tako će debitirati u ulozi Leonore, tenor Bože Jurić Pešić pjevat će naslovnu ulogu Manrica, mezzosopranistica Žana Marendić Bučević bit će Azucena, a bas Mate Akrap nastupit će u ulozi Ferranda.
Priče iz VukovaraPriče iz Vukovara na programu su 17. i 19. studenog i to s dvostrukim povodom. Osim jubilarne Noći kazališta 17. studenog, razlog za poklanjanje publici predstave temeljene na dirljivim proznim zapisima tragično stradalog vukovarskog ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića svakako je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koji se u Hrvatskoj obilježava 18. studenog, na tužnu godišnjicu pada grada mučenika. Mladi glumac Pere Eranović praizveo je monodramu prije tri godine i od tada je, osim na matičnoj Sceni 55 HNK Split, uspješno izvodio na brojnim gostovanjima.
Ulaznice za obje izvedbe Priča iz Vukovara besplatne su.

Foto: Press

comment closed