fbpx

Danijela Pintarić: Moj glazbeni put

Za portal Scena.hr…

Sopranistica je na svom glazbenom putu imala veliku podršku u roditeljima

Danijela PintarićSopranistica i kazališna umjetnica, Danijela Pintarić, debitirala je 2003. godine ulogom Sheile u mjuziklu ‘Kosa’, a od siječnja 2006. godine u stalnom je angažmanu zagrebačkog kazališta Komedija. Danijela je ostvarila niz istaknutih uloga u mjuziklima i operetama. Umjetnica je lani dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja za ulogu Ružice u mjuziklu ‘Legenda Ružice grada’ i za Tanyu u mjuziklu ‘Mamma Mia’. Krajem rujna kazalište Komedija otvorilo je sezonu 150. izvedbom mjuzikla Mamma Mia.
Danijela Pintarić– Mamma Mia igra već više od dvije godine i mislim da se vidi koliko je ansambl uigran i koliko zapravo svi uživaju na sceni – rekla je Danijela za portal Scena.hr. Sopranistica je osnovnu i srednju glazbenu školu završila u Osijeku. Diplomirala je violinu u klasi Marije Ćepulić 2001. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a solo pjevanje 2003. godine u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Kaže da u djetinjstvu nije razmišljala o tome da će jednom biti pjevačica.
– Dugo nisam osvijestila tu želju da budem pjevačica, iako sam od najranijeg djetinjstva pjevala. No pjevanje mi je toliko bilo prirodno da nisam razmišljala da bi mi to bio posao. Pjevanje je bilo ono u čemu guštaš, a posao ono što radiš. Kasnije sam nekako povezala te dvije stvari. I odlučila raditi ono što najviše volim i što najbolje znam – ispričala je sopranistica. Dodaje da se u mjuzikle se zaljubila u srednjoj školi.
Danijela Pintarić– Volim mjuzikle najviše zbog raznolikosti. Glazbe i scenske raznolikosti. Svaka uloga je novi izazov – naglasila je Danijela. Umjetnica kaže da je inspiriraju kvalitetni glazbenici, koji možda nisu toliko poznati široj javnosti. Prije je, ističe, voljela glazbenike s raskošnim glasovima, a sad uživa i u manje nametljivim vokalima. Danijela je na svom glazbenom putu imala veliku podršku u roditeljima.
– Nikada nisam osjetila da moji roditelji u mene sumnjaju. I to zaista cijenim. Moj tata me vozio u glazbenu školu pet puta na tjedan. Pratio me na sve koncerte. Mama je uvijek bila tu za nastupe. Uvijek su sudjelovali u prikupljanju sponzora da bismo mi djeca išli na seminare, na natjecanja. Imala sam ogromnu sreću jer su moji roditelji zaista vjerovali u mene. I to puno znači za sigurnost – otkrila je. Danijela kaže da bi u budućnosti željela snimiti svoj samostalni album.
– To je neki novi teritorij, ali treba se još puno stvari poklopiti. To ne možeš isforsirati. No sigurna sam da će se jednom i to dogoditi – kazala je Danijela za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr