fbpx

Etno, fletno!: Igor Geržina i Singrlice izravan prijenos

Radio Sljeme…

Etno, fletno– Od jedne smo uobičajene emisije ponedjeljkom navečer došli do projekta u kojemu istaknuti članovi etnoscene, poput svjetski poznatoga dueta Bow vs. Plectrum, a sada i Singrlica, žele promovirati svoje nove albume – rekao je urednik i voditelj Frano Ridjan.
Prvi put u svojoj povijesti HRT – Radio Sljeme emitirat će svoju koncertnu emisiju Etno, fletno! uz izravni prijenos putem besplatne multimedijske usluge HRTi. Emisija je na rasporedu u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine od 20.30 do 22.00 sata, a nastupiti će Igor Geržina i Singrlice koje će predstaviti svoj novi album. Voditelj i urednik emisije je Frano Ridjan.
Singrlice, Igor Geržina– Zadovoljstvo nam je što ćemo svoj novi album, upravo nominiran za nagradu Porin, predstaviti u emisiji Radija Sljeme Etno, fletno! Lijepo je znati da postoji radijski program u kojemu se etnoglazba može približiti široj publici, a pogotovo je lijepo što će naš koncert moći pratiti svi koji to žele putem videoprijenosa uživo jer su naši nastupi i scenski bogati. Posebno nas veseli što ćemo album predstaviti u društvu Igora Geržine, proslavljenoga saksofonista i aranžera našega albuma, ujedno i prvoga gosta prve emisije Etno, fletno! – ističe voditelj Singrlica Tomislav Jozić.
Etno fletno! emisija je o hrvatskoj tradicijskoj kulturi, a pokazala se vrlo zanimljivom širemu slušateljstvu. Od rujna prošle godine emitira se uživo svakoga ponedjeljka na HRT – Radiju Sljeme.
Etno, fletno– Radio Sljeme promiče sadržaje važne za hrvatski, a posebno zagrebački kulturni identitet, te smo zato osmislili emisiju koja našoj publici predstavlja najkvalitetniji sadržaj na hrvatskoj etnosceni. Folkloraš Frano Ridjan poznat je po svojemu osebujnom voditeljskome stilu, pa nije bilo dvojbe – emisija je povjerena Frani – ističe vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran.
Radijska koncertna emisija Etno, fletno! emitira se uživo ponedjeljkom od 20.30 do 22.00 na HRT – Radiju Sljeme na frekvenciji 88,1 MHz, a može se poslušati i u Slušaonici na mrežnim stranicama Hrvatskoga radija (HRT – HR) te na mobitelima, tabletima i računalima s pomoću besplatne multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press