Predstava o kućnim ljubimcima ‘Pazi.mazi.voli.’
By redakcija On 12 svi., 2017 At 06:20 PM | Categorized As Kazalište, Kućni ljubimci, Kultura, Ljubimci | With 0 Comments

Premijera…

Pazi, mazi,voliPosljednja svečana premijera Male scene u sezoni 2016./2017. praizvedba je predstave autorica Dine Vukelić i Nine Horvat ‘Pazi.mazi.voli.‘ koja će se održati u petak, 19. svibnja 2017. godine s početkom u 19. sati na zagrebačkom Medveščaku 2.
Produkciju režira dugogodišnja suradnica Male scene Nora Krstulović.
Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama? Tko je koga „izdresirao“ – pas ljude ili ljudi njega te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće, samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu traže glavna lica – Juraj i Lea.
Pazi, mazi,voliPredstava ‘Pazi.mazi.voli.‘ govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima. Kroz priču nas vodi Čupko, pas lutalica, koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke! Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i mnogo će ih naučiti o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.
PURINA je vodeća svjetska kompanija koja uz vrhunsku prehranu i stručne savjete brine o zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca kako bi oni što duže bili uz nas.
Predstava ‘Pazi.mazi.voli.’ pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tijekom cijelog života.
Sinopsis predstave prema narudžbi je napisala mlada autorica Dina Vukelić, a dramaturški ga je obradila višestruko nagrađivana suradnica Male scene – Nina Horvat. Toplu priču o čovjekovom najvjernijem prijatelju na scenu su postavili Nora Krstulović i Vedran Peternel osnivači kolektiva SKROZ, također stalni suradnici Male scene. Peternel je i autor glazbe te oblikovatelj zvuka, a SKROZ potpisuje i oblikovanje svjetla. Kostimografkinja je Lucija Smolčec, likovno oblikovanje napravile su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotografkinja je Morana Belančić, a predstavu su producirale Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentorstvo Vitomire Lončar.
Leu, Juraja i Čupka, igraju na audiciji odabrani glumci – Vanja Ćirić, Davor Kovač i Aleksandra Demše. U radu na predstavi sudjelovao je i pseći konzultantski tim kojeg čine Bowie, Luna i Tessa.
Ususret premijeri Nora Krstulović nam je rekla:
Pazi, mazi,voli– U nizu predstava koje smo Vedran Peternel i ja dosad zajednički radili u Maloj sceni, nedostajala je još samo ona za dobnu skupinu od 5 do 10 godina, pa ćemo nakon ove premijere na Medveščaku 2 imati vlastiti autorski repertoar za publiku od 18 mjeseci do – 18 godina! Istovremeno, izvorna priča Dine Vukelić inspirirala nas je da se prvi put okušamo i u lutkarstvu te smo stoga audicijom odlučili pronaći glumce vične toj iznimno zahtjevnoj disciplini. Pronašli smo pak – virtuoze – Aleksandru, Davora i Vanju – koji su nas tijekom cijelog procesa inspirirali, podučavali, a s nama su i kreirali. Tijekom pokusa se ispostavilo da osim nas dvoje, svi članovi autorskog tima imaju ili su imali pse, pa su nam na pokuse dolazili Tessa, Luna i Bowie, koji su – vjerovali ili ne, svojim reakcijama često usmjeravali i tijek razvoja priče i scenska rješenja. Rezultat je – vjerujemo – predstava za sve ljubitelje pasa i one koji će to tek postati, ali i predstava o tome kako se za ono što vam je u životu doista važno, potrebno i smisleno boriti.
‘Pazi.mazi.voli’ će na programu Male scene i Zmajevog gnijezda biti od subote, 27. svibnja 2017. u 17 sati.

Foto: Press – Morana Belančić

comment closed