Mala scena gostuje u Kini s predstavom Priča o oblaku
By redakcija On 5 tra., 2017 At 10:33 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Kina…

Najstarija predstava kazališta Mala scena za najmlađe iz ciklusa ‘Priča o…’, ‘Priča o oblaku’ izvest će se tijekom travnja u Kini čak 20 puta!

Mala scena– Predivno je gledati kako su djeca na cijelome svijetu ista. Kineska djeca jednakom pažnjom i interesom prate moju predstavu kao što su je pratila u Zagrebu, Ivancu, Bahariya oazi u Egiptu, u Irskoj, Turskoj ili Litvi. Moj ‘Oblak’ putujući po svijetu povezuje različitosti i još jednom pokazuje i dokazuje kako dobro kazalište (za djecu) spaja različite kulture. Vjerujem da je ovo gostovanje tek početak suradnje Male scene i kompanije Little Orange Castle koja je prisutna na tržištu cijele Kine i da će širom otvoriti vrata kineskog tržišta našim umjetnicima – rekao je Ivica Šimić nakon prve izvedbe ‘Oblaka’ na ovoj velikoj turneji.
Mala scena– Od 1. do 16. travnja 2017. godine naš će se ‘Oblak’ predstaviti u Shenzhenu, a svakog će vikenda igrati po četiri izvedbe. U najvjerojatnije najvećem gradu na svijetu, Chongqingu, publika će ovu iznimnu predstavu autora Roberta Frabettia i Ivice Šimića vidjeti od 22. do 30. travnja, a cijelo se gostovanje odvija u organizaciji kompanije Little Orange Castle iz Shenzhena – poručuju iz kazališta.
‘Priča o oblaku’ namijenjena je djeci od 18 mjeseci do 5 godina, igra se za najviše 50 gledatelja, a predstavu izvodi redatelj i jedan od autora teksta – Ivica Šimić.
Ova kultna predstava Male scene prazivedena je 2002. godine, a od onda je odigrala više od 500 puta u Europi, Africi i Aziji na hrvatskom i engleskom jeziku, a u Kini će se izvoditi uz simultani prijevod na kineski jezik.
Mala scenaScenografiju za ‘Priču o oblaku’ osmislila je kiparica Dunja Niemčić, a oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor. Predstava je dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj 2003. godine, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija ‘Oblaka’ izložena je na Zagrebačkom salonu gdje je također dobila priznanje.
Nakon svake izvedbe održat će se i radionica s roditeljima i djecom, a Šimić će također održati i nekoliko predavanja o kazalištu za najmlađu publiku.

Foto: Press

comment closed