fbpx

Natalija Đorđević – Nikola Tesla, struja i vatrogastvo

Sasvim iskreno…

ZA SCENU: Zanimljivi detalji iz života talentirane, simpatične i lijepe glumice

Tesla AnonimusGlumica Natalija Đorđević u predstavi ‘Tesla Anonimus‘ igra uloge Bakhe Tesla, Lucy Dissie i Natalie Alcatraz von Buckingham. Kaže da joj je najdraža uloga Bakhe, Tesline tete-bake.
– Baka se približava stotoj godini života, voli buniku i ostale opijate biljnog porijekla. Ona je naravno fiktivni lik – naglasila je Natalija za portal Scena.hr.
Osim u Tesli Anonimusu, Natalija uživa igrati i u Gavellinim uspješnicama – Umišljenom bolesniku i Filumeni Marturano.

“Volim Teslinu potrebu za samoćom”
Glumica ističe kako ju je oduvijek intrigirao lik i djelo Nikole Tesle.
Natalija Đorđević– Osim što je svojim izumima zadužio čovječanstvo, Tesla je vodio i nevjerojatno zanimljiv privatni život. Dok sam radila na predstavi pokušavala sam saznati što više informacija o Tesli, ali mnogi aspekti njegovog života i dalje su obavijeni velom tajne. Primjerice, nismo sigurni je li zaista umro u samoći, komunicirajući jedino s golubovima u hotelu u kojem je živio. Zatim, tu su poznanstva s ljudima koji su obilježili cijelu jednu epohu… Teslu doživljavam kao čovjeka budućnosti, koji je svojim stavovima i razmišljanjima čak i ispred našeg vremena. Dok smo radili predstavu, nisam imala osjećaj da je između Tesle i nas velika vremenska udaljenost, već da ga mi tek trebamo sustići – ispričala je Natalija te nastavila:
– Najviše su me dojmili intervjui koje je dao pred kraj života, koji su prilično pesimistični jer nije uspio realizirati jedan od posljednjih izuma, a samo najveći ljudi mogu biti Natalija Đorđevićtako kritični prema sebi i lišeni ega. Volim njegovu potrebu za samoćom jer, kako je rekao, samo se u samoći rađaju ideje. Glumica nam je otkrila kako se snalazi s električnim uređajima, strujom i tehnikom.
– Imam nevjerojatnu sposobnost da u mojoj blizini svi aparati jednostavno prestanu raditi. Trenutno mi ne rade televizor, kompjuter, jedan mobitel, DVD… . Svi su, po tko zna koji put, na popravku. S druge strane, ponekad uspijem spojiti neke žice i kablove tako dobro da začudim sve prisutne – kazala je Natalija.

“Imam značku mlađeg pionira vatrogasca”
Saznali smo još jednu zanimljivost iz života talentirane glumice. Natalija je u mladosti bila angažirana u vatrogastvu.
Natalija Đorđević– Da, u osnovnoj školi redovito smo odlazili u jedno Dobrovoljno vatrogasno društvo kako bismo naučili osnove gašenja vatre. Divila sam se vatrogascima, njihovoj hrabrosti i predanosti. Tako da sam nastavila odlaziti na vježbe gašenja. Bila sam treći ili četvrti razred osnovne škole. Obično smo bili podijeljeni u dvije ekipe i natjecali se u gašenju brentačom. Uvijek sam voljela pobjeđivati, tako da sam obožavala biti kapetanica ekipe. A tražila se preciznost i timski rad. Osvojila sam, poput većine iz razreda, značku mlađeg pionira vatrogasca – prisjetila se Natalija uz osmijeh. To iskustvo dobro joj je došlo u glumi.
– S vatrogascima sam postala svjesna važnosti timskog rada koji je izuzetno važan u glumi. Na sceni ponekad imaš samo oči pouzdanog i dobrog glumačkog partnera – naglasila je glumica.

Foto: Scena.hr