fbpx

Nikša Bratoš o Porinu: Treba pokrenuti promjene!

Tribina #samoreforme…

Mišljenja i prijedlozi

Nikša Bratoš– Kad smo išli organizirati tribinu, išli smo s time da želimo čuti  druga mišljenja, onih koji se s nama ne slažu. Dakle da imamo jednu zdravu raspravu, da razmijenimo argumente umjesto da svatko pojedinačno nešto piše, pa ne čuje drugu stranu – rekao je glazbeni producent Nikša Bratoš za portal Scena.hr. Jučer je u dvorani Hrvatskog društva skladatelja održana tribina pod nazivom ‘Porin #samoreforme‘ kako bi se čula i uvažila druga mišljenja i prijedlozi izmjena oko glazbene nagrade. Porin je nagrada struke koja je naišla na brojne kritike iz struke, ali i iz šire javnosti. To je najuglednija hrvatska glazbena nagrada, ove godine je bila njezina 23. dodjela. Glasačko tijelo se sastoji od 1284 člana, a oni su glazbenici i glazbeni djelatnici. Uz Nevena Frangeša, predsjednika Upravnog odbora Porina na tribini su sudjelovali glavna tajnica Porina Ivana Martinac, Frano Đurović, Nikša Bratoš i Srđan Sekulović-Skansi. Na tribini su se našli razni glazbeni stručnjaci koji su raspravljali o ulozi Porina, smanjenju broja kategorija, izvođačima, a i sistemu glasanja, glasačkom tijelu. Na upite o vjerodostojnosti glasanja, pojašnjeno je da glasanje nadgleda odvjetnički ured koje odabere Upravni odbor.
PorinU glasačkom tijelu se nalazi i glazbenica i dizajnerica Matija Vuica koja smatra da treba pružiti više prostora grupama, izvođačima i autorima koji još nisu sudjelovali kao glasačko tijelo. Matija je dodala da joj se tribina svidjela jer je svatko mogao reći svoje mišljenje koje se uvažava.
Na tribini su prihvaćena i druga mišljenja, pojašnjeni su problemi s kojima se susreću te se istaknula želja za promjenom. Organizatori su zadovoljni odazivom.
– Idemo još jednom u rujnu napraviti tribinu – rekao je Nikša te dodao da je ovo jedini način da se promjene pokrenu. (Ana Dukić)

Foto: Press