fbpx

Pjevačica Ruby Montanari Knez će drugi put postati majka

Ekskluzivno…

Scena.hr donosi ekskluzivni intervju s pjevačicom grupe Denis & Denis

Ruby Montanari KnezDenis & Denis je najuspješniji domaći elektro-pop bend koji posljednjih nekoliko godina djeluju isključivo kao duo Davor Tolja i Ruby Montanari Knez. Krajem prošle godine izdali su povratnički album ‘Restart’. Na albumu su’ gostovali i vrhunski glazbenici poput Marka Tolje, Vlade Simchica Vave i Matije Dedića. Scena.hr razgovarala je s lijepom pjevačicom Ruby koja je samo za nas ekskluzivno otkrila da će drugi put postati majka.

Scena: Nakon pet godina gotov je album ‘Restart’, koji je ujedno i prvi album nakon odlaska Marine Perazić, kako ste vi doživjeli taj album?
Za mene je Restart album koji nema previše poveznica sa starim albumima. Doživljavam ga kao samostalan projekt i kako je to moj prvi album, mogu reći da su počeci teški. Tijekom snimanja, na putu od prve do zadnje pjesme, pojavi se sto pitanja i sumnji. Ponekad sumnjaš u sve, a ponekad slušaš ispunjen ponosom i uzbuđenjem. Jako mi je drago što je album gotov i trebat će mi dugo vremena da se odmorim od njega prije nego se upustim u snimanje bilo čega drugog. Snimanje albuma za mene nije bio isključivo fizički proces nego izuzetno emotivno iskustvo i mentalan proces.

Ruby Montanari KnezScena: Ovo je zapravo i novi početak grupe Denis & Denis, koji su planovi?
Ovo je više kao kraj jedne faze. Netko možda gleda na izlazak albuma kao na početak, ali ja to gledam kao krunu dosadašnjeg rada i truda. Početkom smatram trenutak kad je javnost prvi put doznala da ću pjevati u Denis & Denis i kada je izašla naša prva pjesma. Tada sam se samo nadala da će to biti pozitivno prihvaćeno i da će pasti koja pohvala. Tako je i bilo, pa sam nakratko odahnula sve dok singlovi nisu počeli jedan za drugim izlaziti i imati svoj ‘život’ na televiziji, radiju, internetu. Tada sam shvatila da to više nije u mojim rukama te da će uvijek biti i podrške i pokude! Važno je samo kako ih prihvatiti i na što se koncentrirati. Do izlaska albuma održali smo brojne koncerte u punom sastavu i nekoliko nastupa na festivalima u novom sastavu, no najveće ostvarenje sna bio mi je nastup na dočeku na Korzu u našoj rodnoj Rijeci. To je čast koju mi ništa neće nadmašiti!

Scena: Ispričajte nam kako je počela vaša priča s Denis & Denis?
Davora i mene spojili su zajednički poznanici iz svijeta glazbe. Nakon što sam otišla iz riječkih Putokaza, došla sam u školu pjevanja kod Maria Šimunovića koji je stvorio Teense i u to vrijeme radio s Claudiom Beni, Sabrinom i Sementom Rajhard. Jednog me dana Mario nazvao i jako ozbiljnim glasom upitao znam li tko je Davor Tolja i Denis & Denis! Ja sam odgovorila da znam nešto malo i zapravo sam se na kraju prestrašila odgovornosti koju zanimanje takvog benda za mene nosi i rekla sam da nisam zainteresirana što nije bas bila istina, nego bijeg. Godinu dana kasnije Mario me opet zvao s istim pitanjem… Moj stav se u međuvremenu nije bitno promijenio, ali nisam si mogla dvaput dopustiti kukavičluk pa sam pristala upoznati Davora i danas, osim albuma, imam i jako dragog i vrijednog prijatelja.

Scena: Imate zanimljiva gostovanja na albumu, recite nam više o tome?
Suradnju s Vladom Simčićem – Vavom na pjesmi ‘Sve su te imale’ i suradnju s Franom Lasićem na pjesmi ‘Nisam bila s njim’ dogovorio je Davor. To su njegovi prijatelji i nije čudno da su htjeli eksperimentirati sa zvukom. Mislim da je super ispalo i drago mi je da je Vava odlučio obraditi pjesmu u svom stilu jer mu se jako svidjela i vidio je u njoj potencijal za preobražaj. Frano Lasić je jednostavno legenda i njegov je glas predivno upotpunio tu šaljivu pjesmu. Marka Tolju smo ucijenili i prisilili na suradnju jer je lijep, odličan pjevač i Davorov nećak! Šalim se, on je familija i tko ga ne bi htio ugostiti na albumu? Naš duet ‘Samo ti’ je predivan, romantičan i ne-trendovski. Pjesmu ‘Restart’ napisala sam s prijateljem i zaključili smo da joj ‘ono nešto’ može dati jedino netko poput Matije Dedića. Na moju veliku radost, on je pristao, te ju obojio i podignuo svojim karakterističnim potpisom.

Scena: Koja je vama najdraža pjesma s novog albuma, a koja iz prijašnje postave?
Od starih najviše volim ‘Sobu 23’ jer je se sjećam iz djetinjstva, a s novog albuma najdraža mi je pjesma ‘Ljubomora’ jer je bila naš prvi single, za nju smo s Vanjom Vascarcem snimili predobar spot sa savršenom odjećom hrvatskog dizajnera Zorana Aragovića. Vizualni dio se savršeno spojio s mojom vizijom pjesme.

Scena: Mislite da imate hit kakav je bio ‘Program tvog kompjutera’?
Hahaha… Takav hit danas nema nitko, možda Severina! To su pjesme koje su nenadmašne i već imaju status evergreena. Možda čak ulaze i u opće znanje u križaljkama. Ja sam sretna kad vidim da se neki naš spot vrti na televiziji ili kad čujem našu pjesmu na radiju, a veseli me i kad su nam pjesme na nekim top ljestvicama i ljudi glasaju za njih, to je super.

Ruby Montanari KnezScena: Imate li tremu predstaviti se publici nakon Marine? Plašite li se usporedbe?
Trema i usporedbe su neizbježne u nekim trenucima, prešla sam preko toga i posložila u glavi prioritete, tako da više nema mjesta takvom razmišljanju. Moraš izaći na pozornicu ‘like a boss’ i tako odraditi svoj nastup. Takav je pristup dobar u svemu što radim u životu, bilo da je to moj posao, majčinstvo, proslava rođendana ili bilo što drugo. Moraš dati sve od sebe jer na kraju ipak sam sebe gledaš u ogledalu i bilo bi dobro da si ništa ne zamjeraš.

Scena: Malo o privatnom životu, saznali smo da čekate bebu. Kako se osjećate?
Već imam jednu ljepoticu, zove se Korina Léa. Sekica bi joj trebala doći oko njezinog trećeg rođendana. Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo našu drugu curicu! Nadam se da će sve biti lakše jer već puno znamo, ali svaka beba je drugačija i uzbudljiva. Apsolutno sam zaljubljena u Korinu – stalno nas oduševljava svojim smislom za humor i plesnim umijećem, a ima i odličan sluh za razliku od mene u njenoj dobi! Jedva čekam da vidim kako će nova beba izgledati i što će je zanimati kad naraste.

Scena: Kako spajate glazbu i majčinstvo?
Korinu sam rodila u periodu kad se album tek snimao i puno puta je spavala u kolicima u studiju, no ovog puta beba stiže nakon izlaska albuma pa nećemo na klasičan način promovirati album. Ako se ukaže potreba da negdje odem, tata Igor sve drži savršeno pod kontrolom pa nema problema!

Scena: Tko vam je najveća podrška u životu?
Prije udaje to je bila moja mama, a sad je to moj muž Igor. Sretnica sam jer uživam u svakom trenutku s njim, najbolji smo prijatelji i imamo jednak pogled na stvari koje su nam bitne.

Scena: Neka vaša neostvarena želja?
Želim otići na Karibe, upoznati tatinu ogromnu obitelj i barem još jednom vidjeti svoju nonu koja ima 94 godine. Nedostaje mi ta moja druga polovica obitelji i osjećam kako mi treba to iskustvo kako bih bila potpuna. Možda sam u krivu, ali mislim da ne možeš poznavati sebe dok ne znaš odakle su ti korijeni.

Scena: I za kraj, poruka čitateljima?
Snovi se ostvaruju, imajte hrabrosti vjerovati u njihov smisao!

Foto: Press